Dames 1 wint eerste competitiewedstrijd

PSV Handbal – WPK/Westlandia (27-21)

Afgelopen zaterdagavond stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2013/2014 op het programma. Na het voorstellen van alle dames ging om 19.15 uur de wedstrijd van start. Met een pijlsnelle break-out werd de score gelijk geopend door nieuwkomer Cindy Rooijakkers. Gestaag bouwde PSV Handbal verder aan een voorsprong na 15 minuten spelen stond er al een 9-4 voorsprong op het scorebord. Door een omzetting in de dekking van WPK/Westlandia werd de goede start van PSV Handbal vervolgd door een rommelige fase. Hierdoor kon WPK/Westlandia terug komen tot 11-10. Door drie doelpunten op een rij van PSV Handbal werd de eerste helft afgesloten met een 14-10 score.

In de rust werden de neuzen weer dezelfde kant in gezet om vervolgens verder te gaan waar we aan het einde van de tweede helft geëindigd waren. Begin tweede helft bouwde PSV Handbal de voorsprong uit naar vijf doelpunten. Hierna werden de dames van PSV Handbal onrustig en gaf het WPK/Westandia de ruimte om terug te komen in de wedstrijd (15-14). Ondanks de persoonlijke dekking op de linkeropbouwspeelster van PSV Handbal wisten de dames zich te herpakken en de gecreëerde ruimte te benutten. Onder leiding van nieuwkomer Linda Vallen  werd de voorsprong gestaag uitgebouwd tot een stand van 21-17 waarna WKP/Westlandia niet meer dichterbij is gekomen. Na 60 minuten was de eerste overwinning (27-21) onder leiding van nieuwe coach Marc van de Walle een feit.

Scores:
Stephanie Schampaert (8), Jaimy Franken (5), Cindy Rooijakkers (4), Mendy Franken (4), Linda Vallen (3), Sara Sindre (2) en Sandra van den Berg (1).

Graag zien wij jullie bij de volgende thuiswedstrijd tegen Bentelo op 21 september om 19.15 uur in de Vijfkamp.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X