Heren 2 start met ruime zege de competitie

Eindelijk was het dan zover, de competitie kon op 20 oktober beginnen voor het tweede mannenteam van PSV. Afgelopen seizoen waren zij nog actief in de 2e klasse, maar na kampioen te zijn geworden en de Brabant cup binnengesleept te hebben mochten de heren het een klasse hoger gaan proberen.
Na een maandenlange voorbereiding van bankhangen, pintjes drinken en vakantie vieren konden ze in september beginnen met de trainingen die dit seizoen onder leiding van coach Frank van Hout plaatsvinden. Gelukkig waren het ouderwetse en barbaarse trainingen die het conditiepeil binnen een paar weken weer op het hoogtepunt brachten.  Het streven was er nog wel om een aantal oefenwedstrijden in te plannen, maar helaas konden zij geen tegenstanders vinden die het aandurfden.

Zondag 20 oktober stond de thuiswedstrijd tegen United Breda op het programma, een andere promovendus uit de de 2e klasse.
De wedstrijd begon goed voor de mannen van PSV. Binnen 5 minuten stond er een score van 6-1 op het scorebord. Met ogenschijnlijk fris en snel handbal werd het jeugdige United Breda redelijk eenvoudig uitgeschakeld. De conditie was voor sommigen toch nog een obstakel aangezien er na 10 minuten al werd gevraagd om wissels. Gelukkig zat de bank vol met waardige vervangers.
De dekking stond met vlagen erg goed en United Breda had moeite om een gaatje te vinden.
Roy van den Eijnden moest in het begin nog even wennen met de breaks aangooien, maar naarmate de wedstrijd vorderde kon Yob van der Woude zich lekker uitleven met breaks lopen en wees de keeper PSV meerdere keren de juiste richting met schitterende reddingen . Ook de opbouwers waren goed op dreef met verschillende mooie combinaties en afstandschoten. Aan het einde van de eerste helft stond er dan ook een score van 19-10 op het scorebord.
In het begin van de tweede helft kwamen de bezoekers iets terug in de wedstrijd. Beide keepers hadden het zwaar te verduren, Roy van den Eijnden hield een bal met zijn hoofd tegen en aan de andere kant probeerde de keeper een onhoudbare bal tegen te houden waardoor hij zijn knie verdraaiden. Gelukkig konden zij gewoon doorspelen. PSV pakte de draad weer op en binnen een paar minuten was het verschil alweer 11 punten door een mooie combinatie met Ruud Prinsen op de cirkel en een onderhands schot van Lars van de Donk. De scheidsrechter zorgde ervoor dat beide teams lekker door konden spelen. Het laatste kwartier kon PSV de wedstrijd rustig uitspelen en zorgden zij voor een 31-22 eindstand.
Deze wedstrijd hadden de heren niet kunnen winnen zonder het sterke duo achter de wedstrijdtafel, Joeri Feijen en Geert Schlooz.
Een goede eerste wedstrijd van de competitie waar vooral de algehele teamprestatie een voorbode is voor een leuk en goed seizoen.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen DESK op het programma, de nr.2 van vorig seizoen. Maar een goed begin is het halve werk. Dinsdag nog een training om de conditie op peil te brengen en de basispatronen erin te prenten en dan kunnen de heren op naar volgende week om ook deze punten mee naar Eindhoven te nemen!

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X