PSV HS2 wint in sportieve wedstrijd thuis van Swift HS2

Nadat PSV2 de vorige wedstrijd moest afzeggen vanwege te weinig spelers en dus een verlies van 10-0 moest incasseren, waren zij er op gebrand om afgelopen zondag een goed resultaat neer te zetten tegen het reserveteam van Swift uit Helmond. De wedstrijd begon wat tam. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren en zo gingen de eerste 10 minuten nog redelijk gelijk op. Aan de cirkel kon Ruud Prinsen een aantal doelpunten maken zodat de voorsprong toch nog telkens 3 punten bleef. Naar mate de eerste helft vorderde liep het verschil op en dit had vooral te maken met het snelle en goed combinerende PSV.  Zelfs in ondertal kon PSV nog scoren en stopte Roy van den Eijnden een strafworp. Mede door een aantal mooi opgezette aanvallen waar Michel de Poorter vaak het eindstation was werd een ruststand van 17-8 bereikt. In het begin van de tweede helft zakte PSV ietsjes terug en kwam Swift ook wat dichterbij. Dit werd echter nooit echt een gevaar en PSV kon de voorsprong alweer snel verder uitbouwen. Er werden volop systemen gespeeld in de aanval en de offensieve verdediging stond goed zodat de afstandschutters van Swift afgestopt konden worden. Aan het einde van de tweede helft was het verzet van Swift helemaal gebroken en konden er nog een aantal breaks worden gelopen waar Yob van der Woude gretig gebruik van maakte. De eindstand werd dan ook 31-17. Het optreden van de scheidsrechters en het sportieve spel was ook noemenswaardig, zij hoefden maar 2 tijdstraffen uit te delen en lieten goed doorspelen. Door de overwinning neemt PSV de 2e plaats in achter koploper Desk. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd in Rucphen tegen Orion.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X