PSV stunt en neemt kop over

EINDHOVEN – Onder aanvoering van ervaren rot Frans Schampaert boekte PSV Handbal een sensationele overwinning op concurrent WHC.

De gehele wedstrijd toonden de handballers van PSV zich behoorlijk effectief, tot de doelpuntenproductie vijf minuten voor tijd plotseling stokte. Het scorebord in Sporthal de Vijfkamp gaf op dat moment 29-15 aan in het voordeel van de Eindhovenaren. Voor keeper Frans Schampaert was die droogte geen verrassing. “Degene die bij ons het dertigste doelpunt maakt, moet een rondje geven in de kantine. Daar zijn ze niet zo happig op”, lacht hij.

Het tekent de goede sfeer die heerste bij de rood-witten na afloop van de gewonnen topper tegen WHC. Tegen de koploper verkeerde PSV in de luxepositie dat het in het laatste deel van de wedstrijd niet op nog meer doelpunten hoefde te jagen. Uiteindelijk werd er eenvoudig met 29-19 gewonnen. Daardoor nemen de Eindhovenaren de eerste plaats in de tweede divisie op doelsaldo over van de tegenstanders uit Den Haag. Met uitstekend keeperswerk had Schampaert een belangrijk aandeel in de overwinning. In de eerste minuten van de wedstrijd hield hij zijn ploeg op de been door zijn doel schoon te houden bij twee penalty’s van WHC. Zelf blijft hij nuchter over zijn eigen optreden: “In het handbal is er voor de keeper wel vaker een belangrijke rol weggelegd. Gelukkig stond de dekking de hele wedstrijd goed, dat maakte het voor mij gemakkelijk om zo weinig mogelijk goals tegen te krijgen.” Met Schampaert beschikt PSV over een flinke brok ervaring. Al twaalf jaar staat de doelman in het eerste onder de alt. Daarmee is hij de oudste speler van het team en mag met recht een echte clubman worden genoemd. “Het verschil met de rest van de jongens, die een paar jaar jongen zijn, is niet te merken. We spelen nu al vijf a zes jaar met deze formatie, dus we kennen elkaar door en door. Dat zie je terug in ons spel”, aldus Schampaert. “We kunnen alles tegen elkaar zeggen en iedereen is bereid voor elkaar te vechten.”

Vrijwel de hele wedstrijd liet PSV zien dat het veel in zijn mars heeft. De ploeg lijkt bovendien op mentaal vlak een streepje voor te hebben op WHC. In de beginfase werd PSV even onder de voet gelopen, maar toonde de ploeg veerkracht en boog een achterstand van 1-4 om in een 6-4 voorsprong. WHC kon dat kunstje niet herhalen en gaf de wedstrijd vanaf dat moment volledig uit handen. PSV bleef maar beuken op de WHC-muur, die te vaak gaatjes vertoonde, en kwam al voor rust op een schier onoverbrugbare voorsprong. De stad bleef uiteindelijk steken op 29-19. “Ons doel is om er in te blijven, niet om kampioen te worden. Daar verandert deze overwinning niets aan. We willen simpelweg iedere wedstrijd winnen”, vertelt Schampaert. Toch kijkt hij ook met een schuin oog naar de ranglijst: “Dit zijn natuurlijk duidelijke cijfers en dat tegen de koploper. We waren vandaag scherper en beter. Op deze zege valt niks af te dingen.”

De afgetekende overwinning op titelconcurrent WHC zou wel eens een voorbode kunnen zijn van een gouden Eindhovens seizoen. Het feestgedruis dat losbarstte nadat Schampaert de kleedkamer binnentrad, verraadt dat de ploeg zich daar terdege van bewust is. (Door Rob Aarts – Eindhovens Dagblad, 23 december 2013).

PSV-WHC

De Heren wensen iedereen een prettige feestdagen en een sportief 2014! In het nieuwe jaar zal onze eerste thuiswedstrijd pas weer op 18 januari om 19.15 uur in Sporthal de Vijfkamp tegen Sittardia zijn. Tot dan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X