Training & Wedstrijd

Training | Trainingsschema | Competitie | Kleding | Ballen

TRAINING

Voor ieder team dat meespeelt in de competitie zijn er wekelijks trainingen.
In de periode van oktober tot en met maart wordt er binnen getraind. Daarvoor maken we gebruik van verschillende accommodaties in Eindhoven. Van april tot en met september wordt er buiten getraind. Deze trainingen vinden plaats op ons sportveld aan de Oude Bossche baan, waar we ook onze kantine hebben. Onze prestatieteams (Dames 1 en 2, Heren 1 en 2) zullen in deze periode ook binnen trainen.

De trainers/sters gaan er vanuit dat iedereen altijd de trainingen bezoekt. Als je echt niet aanwezig kunt zijn tijdens een training, wordt van je verwacht dat je dit tijdig doorgeeft aan de trainers/sters.
Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de wedstrijden.

 

TRAININGSSCHEMA

Een trainingsschema is een dynamisch geheel. Er zijn tal van redenen denkbaar waardoor het trainingsschema tussentijds aangepast dient te worden.  Het schema verandert minstens 2x per jaar (bij de overgang van binnen- naar buitentrainingen en andersom).  Kijk daarom hier voor het actuele schema [linken naar trainingsschema].

⇑ naar boven

COMPETITIE

Handbal wordt gespeeld in competitieverband. Wij kennen twee competities per jaar:

 • een veldcompetitie in de periode augustus tot en met september en april tot en met juni.
 • een zaalcompetitie in de periode van oktober tot en met maart (met een korte onderbreking in de kerstvakantie).

Competitiewedstrijden worden zowel op zaterdag als op zondag gespeeld.
Zaterdag overdag: mini’s tot en met B-jeugd
Zaterdag avond: Heren 1 en Dames 1
Zondag overdag: A-jeugd en overige senioren

Accommodatie.

In de competitie speel je de helft van alle wedstrijden “thuis”. De tegenstander komt naar onze “eigen” accommodatie toe. De overige wedstrijden worden “uit” gespeeld. We bezoeken dan de accommodatie van de tegenstanders.

Voor onze thuiswedstrijden hebben we bij PSV-Handbal vaste plaatsen:

 • op het veld (buiten) spelen we op de handbalvelden aan de Oude Bossche baan in Eindhoven. Daar hebben we ook onze gezellige eigen kantine; waar je tijdens wedstrijden altijd voor een drankje of een hapje kunt binnen vallen.
 • door de grootte van onze club, is het in de zaal niet mogelijk om alle wedstrijden in dezelfde zaal te spelen. Zie de onderstaande tabel  voor een overzicht van de verschillende sporthallen.
Naam sporthal – trainingszaal Adres Telefoonnummer
Kantine   en buitenvelden PSV Handbal Oude   Bosschebaan 30 040-2413550
Sporthal   de Vijfkamp Vijfkamplaan   5 040-2388800
Sporthal   de Tempel Henegouwenlaan   2 040-2410187
Sporthal   de Achtse Barrier Savoiepad   14 040-2420831
Sporthal   Bisschop Bekkers College Avignonlaan   1 040-2422500

 

Aanwezigheid

Het is de gewoonte bij PSV-Handbal dat alle spelers aanwezig zijn ruim voordat een wedstrijd begint. Bij thuiswedstrijden betekent dat minimaal een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn op het veld of in de zaal. Bij uitwedstrijden wordt meestal afgesproken om gezamenlijk vanaf een bepaald vast punt te vertrekken. Per team kunnen deze afspraken verschillen.

⇑ naar boven

KLEDING

Trainingen

Tijdens de trainingen draagt iedereen sportkleding naar eigen keuze. Er is geen speciaal trainingstenue. Wel moet iedereen er rekening mee houden dat het verplicht is om in de zaal zaalsportschoenen te dragen. Deze schoenen mogen buiten niet worden gedragen.

Wedstrijdkleding

Meer informatie over de wedstrijdkleding vind je hier.

⇑ naar boven

BALLEN

We verwachten dat elk (jeugd)lid zijn eigen handbal heeft. De Mini’s en gemengde D-jeugd hebben een minibal.  Meisjes C-jeugd hebben ballen met als grootte maat I, meisjes B-jeugd tot en met Dames Senioren hebben ballen met als grootte maat II. Jongens C-jeugd tot en met Jongens B-jeugd hebben ballen met als grootte maat II en vanaf de Heren A-jeugd wordt er gespeeld met ballen met als grootte maat III. Informeer bij je trainer of coach naar een geschikt verkoopadres. In veel sporthallen (waaronder alle Eindhovense) is het gebruik van hars (om een betere grip te hebben op de bal) verboden. Bij PSV Handbal spelen we dan ook altijd zonder hars in de zalen. Indien een speler zich hieraan niet houdt en er een boete wordt opgelegd door de gemeente Eindhoven, zullen wij deze op de betreffende speler(s) verhalen.

 

⇑ naar boven
Back to Top ↑

 • Agenda

  november, 2017

  Sorteer Opties

  Geen events

 • Archief

 • Zaalwachtschema


X