In memoriam Toon Wijdeveld

Onlangs is Toon Wijdeveld overleden. Toon heeft in het verleden veel betekend voor PSV en was erelid van onze club. Vooral als handbaltrainer werd hij bekend. Met de heren van PSV werd hij bij het veldhandbal in 1950 kampioen van Nederland. Later werd Toon ook nog trainer van het Nederlands damesteam, onder andere tijdens het WK veldhandbal in 1960, wat toen in Nederland werd gehouden.

Twee zoons van Toon, Ton en Ben speelden jarenlang voor PSV in het 1e herenteam. Ook zij behaalden grote successen, tot op Europees niveau. Ton verzorgde bovendien jarenlang de verslaggeving over handbal in het Eindhovens Dagblad. Ben was lange tijd voorzitter van PSV. Hij is lid van verdienste en heeft enkele jaren geleden nog zijn betrokkenheid bij PSV getoond door mee te werken aan het samenstellen van een nieuw bestuur toen we in een bestuurlijke crisis terecht waren terechtgekomen.
Wij wensen de familie Wijdeveld, en vooral Ben en Jane en Ton en Hanneke en hun kinderen veel sterkte met dit verlies.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X