PSV pas laat voorbij Nieuwegein

Nieuwegein – PSV (25-26). Zaterdagavond ging de tweede competitieronde, in de eerste divisie, van start. De ploeg van Marc van de Walle heeft ook deze uitwedstrijd weten te winnen en naast vier punten betekent dat een eerste plek op de ranglijst.

De dames van PSV kwamen echter pas laat op stoom en keken tien minuten voor het einde nog tegen een achterstand aan. Tijdens de rust stond er een 15-11 op het scorebord en pas acht minuten voor het eindsignaal wisten de dames de stand gelijk te trekken. De treffer van Jaimy Franken zorgde voor een gelijke stand van 23-23. Nieuwegein kwam nog één keer op voorsprong maar daarna wist PSV met drie goals de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Vijf seconden voor tijd werd het nog even spannend. Een twee minuten tijdstraf aan de kant van PSV en een vrije worp gaf Nieuwegein nog de mogelijkheid om tenminste één punt te pakken. Maar door snel nog de kleinere speelsters te vervangen voor diegene met lengte, stond er een goed blok aan de kant van PSV. Chantal Janssens wist uiteindelijk het schot van Judith Demeijer te blokken en zo bleef de overwinning voor PSV.

Linda Vallen (6), Jaimy Franken (6), Iris van de Laar (3), Linda Claassen (3), Sandra van den Berg (2), Stéphanie Schampaert (2), Cindy Rooijakkers (2), Sara Sindre (1) en Mendy Franken (1).

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X