Dames 1 komt met twee punten uit harde wedstrijd

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Internos uit Etten-Leur op het programma. Bij voorbaat wisten we dat het een harde wedstrijd zou worden. Niks bleek minder waar. In totaal werd in de wedstrijd acht keer twee minuten uitgedeeld en er werden 14 penalty’s gegeven. De scheidsrechters hadden een zware taak deze avond.

Internos opende in hun eerste aanval direct de score met de 1-0. Gedurende de eerste helft werd het steeds stuivertje wisselen. Door inmiddels de vijfde penalty voor Internos werd het verschil in de wedstrijd voor het eerst groter dan één doelpunt (10-8). Beiden ploegen scoorde nog tweemaal en er werd gerust met een 12-10 stand. Doordat Internos in de tweede helft Jaimy Franken mandekking gaf kwam er nog meer ruimte in de dekking van Internos. Vooral Linda Vallen maakte hier optimaal gebruik van. Na rust wist PSV de score dan ook direct gelijk te trekken naar 13-13. Het vertrouwen bij de dames kwam terug, gesteund door de grote hoeveelheid meegereisd publiek. Er werd steeds beter omgegaan met het offensieve  en harde verdedigingsspel van Internos en verdedigend kreeg PSV grip op het spel van Internos. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd naar 19-24. PSV speelde de wedstrijd vervolgens goed uit. De twee punten werden mee naar Eindhoven genomen. Eindstand : 24-28.

Scores:
Linda Vallen (10), Stephanie Schampaert (5), Sara Egenberg Sindre (4), Mendy Franken (3), Linda Claassen (2), Chantal Janssens (1), Cindy Rooijakkers (1), Jaimy Franken (1), Iris van de Laar (1).

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X