Dames 1 komt met twee punten uit bloedstollende strijd

De wedstrijd tussen PSV handbal en Borhave begon gelijkopgaand. Tot 7-7 deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Vervolgens was het Borhave dat het spel bepaalde. Van 7-7 liepen zij binnen tien minuten uit naar 7-14. Richting de rust kon de schade iets worden beperkt wat resulteerde in een achterstand van vijf doelpunten (13-18).

Na de hervatting leek er een ander team te staan. Daar waar Borhave in de eerste helft steeds aan het langste eind trok. Was het in de tweede helft PSV dat feller, geconcentreerder en zorgvuldiger speelde. Punt voor punt werd er geknokt en door een goal van Mendy Franken werd de stand in de 21ste minuut van de tweede helft voor het eerst weer gelijk. Onder leiding van een uitzinnig publiek, volgde een bloedstollende laatste tien minuten. De wedstrijd kon op dat moment alle kanten op gaan. PSV scoort en komt daarmee op voorsprong (26-25). Vervolgens scoort Borhave twee keer, waardoor zij weer op voorsprong komen. Door doelpunten van Jaimy Franken en Linda Vallen wordt het 28-27. Met nog anderhalve minuut te gaan krijgt Borhave een penalty en moet Mendy het veld verlaten met een twee minuten tijdstraf. Borhave verzilvert de penalty waardoor er weer een gelijkstand op het scorebord staat (28-28). Met iets meer dan een minuut te gaan, zetten de dames van PSV een uitgebreide aanval op. Met nog 20 seconden op de klok gaven de scheidsrechters tijdspel aan. PSV weet op dat moment een vrije worp te forceren. De muur werd opgesteld en een afstandschot belandt via de onderkant van de lat in de goal (29-28). Vervolgens verspeelt Borhave hun laatste kans om gelijk te maken. Hierdoor weten de dames van PSV de twee punten in eigen huis te houden en klimmen daarmee naar de gedeelde derde plek op de ranglijst.

Publiek bedankt voor jullie enthousiasme. Mede dankzij jullie hebben we de wedstrijd tot een goed einde weten te brengen. Volgende week speelt dames 1 op zondag de uitwedstrijd tegen United Breda.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X