In spannende Brabantse derby trekt PSV aan kortste eind

United Breda – PSV (22-21). Vorige week nog wist PSV, de wedstrijd tegen Borhave, wél om te buigen in een overwinning. Helaas bleven de punten dit weekend in Breda.

De start van de wedstrijd verliep moeizaam. Waar Breda al snel twee keer achter elkaar scoorde, wist PSV pas na acht minuten het net te vinden. Het bleef een gelijkopgaande wedstrijd en om en om werd er gescoord. Na twintig minuten gespeeld te hebben stond het pas 6-6. Veel wordt er daarna niet meer gescoord, want de ruststand strandt op 8-9. Na rust begint Breda aan de tegenaanval en ondanks dat de dekking compact staat, scoort Breda gemakkelijk (11-9).

Beiden teams zijn gebrand om te winnen en dat is dan ook te zien aan de afwisselende goals. PSV trekt de score al snel weer recht tot 12-12. Zo blijft het scoreverloop een tijd gelijk opgaan. Weer weet Breda, door drie goals van hun linkerhoek, uit te lopen naar 20-17. Een break aan Breda zijde zet de stand op 21-17. Met nog negen minuten te spelen probeert PSV nog wat terug te doen, wat lijkt te lukken, maar in de allerlaatste minuut krijgen de dames nog een Penalty tegen en verliezen ze de wedstrijd met 22-21.

Komende week staat de wedstrijd tegen koploper DSS op het programma. De wedstrijd begint om 19.15 uur in de Vijfkamp. Hopelijk tot dan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X