Dames 1 pakt broodnodige punten

Voorafgaand aan de wedstrijd was het doel helder: de 2 punten moesten in Eindhoven blijven.

De dames starten de wedstrijd sterk en openen gelijk de score vanaf de rechterzijde. PSV weet het heft in handen te houden en rukt in een keer door naar een 7-1 voorsprong. Het tweede kwartier wist Nieuwegein meer te scoren hierdoor werd de ruststand 11-6.

Het was na rust zaak niet te verzwakken, maar om de voorsprong verder uit te bouwen. Beide teams weten gelijk opgaand te scoren. Toch bouwen de dames de voorsprong gestaag uit en na 13 minuten in de tweede helft is er een maximale voorsprong van 9 doelpunten bereikt bij een stand van 19-10. Hierna lijkt het team wat onrustig te worden, echter spelen zij de wedstrijd goed en krachtig uit en wordt er gewonnen met 27-19. De punten waarnaar zo gesnakt werd, waren een feit. Topscoorster werd Jaimy Franken met 10 doelpunten.

Volgende week spelen de dames de laatste wedstrijd van het jaar tegen Bentelo. Op 4 januari spelen de dames weer thuis en komt Internos uit Etten-Leur op bezoek.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X