PSV dames 1 wint met overtuigende cijfers

Daar waar in eerdere wedstrijden het vaak of de dekking of de aanval was die tekort schoot, was het afgelopen zaterdag alsof alles op zijn plaats viel. In de rust lag de wedstrijd nog volledig open (11-10), maar in de tweede helft overklaste PSV Kwiek volledig. Kwiek dat zaterdag voor aanvang van de wedstrijd de tweede plaats op de ranglijst in beslag nam was de te kloppen ploeg. Bij voorbaat een lastige pot. In de uitwedstrijd werd er nog ruimschoots verloren (31-24).

In de eerste helft houden Kwiek en PSV elkaar goed in evenwicht. Beide ploegen scoren om en om en het verschil wordt nooit groter dan twee doelpunten. Vooral Cindy Rooijakkers is met haar pijlsnelle break-outs de eerste helft een ware plaag voor de Kwiekse dames.

Na rust komt PSV goed uit de kleedkamer en scoort dan ook de eerste goal (12-10). Tot 14-12 kan Kwiek nog bijblijven maar via doelpunten van Jaimy, Sara en Linda loopt PSV binnen vijf minuten uit naar een 17-12 voorsprong. Het gaatje in de wedstrijd is daarmee geslagen. Daar waar de dames van PSV normaliter de tegenstander nog terug laten komen, was het in deze wedstrijd erop en erover. Kwiek probeerde via snelle tegenaanvallen nog terug te komen, maar dit mocht niet baten. Via 19-14 (10de minuut), 23-17 (20ste minuut), wordt de wedstrijd sterk uitgespeeld. Uiteindelijk is het Linda Vallen die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakt en daarmee de 27-19 eindstand op het bord zet. Een extra lichtpunt in de wedstrijd was het debuut van junior Kelly Rooijakkers.

Volgende week spelen de dames op zondag een uitwedstrijd in Cothen tegen Fortissimo.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X