De twee punten mee naar Eindhoven!

Afgelopen zaterdag reisde dames 2 af naar Weert om daar de wedstrijd tegen Rapiditas te spelen. De dames waren zeer gedreven om twee punten te pakken na het verlies van vorige week. De wedstrijd begon daarentegen weer zoals vanouds: PSV stond al snel met 4-0 achter en dat kwam vooral door het lage tempo in het spel . Gelukkig werd daar op tijd een stokje voor gestoken en heeft het team van Wim Pluijm gevochten om de achterstand in te halen. De eerste twee minuten waren voor de thuisspelers door taalgebruik wat de scheidsrechters niet accepteerde. Dit was voor PSV een mooie gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. De eerste helft had verder zo zijn ups en downs, maar gevochten werd er zeker. De ruststand was 11-8 in het voordeel van Rapiditas. In de rust de koppen bij elkaar om er voor te zorgen dat de twee punten richting Eindhoven mee zouden gaan. Even wat aanpassingen in het spel en opnieuw waren de dames zeer gedreven om de wedstrijd voort te zetten.

Na de rust een ander PSV: de vechtlust straalde van de dames van PSV af en de breaks werden goed gelopen . PSV wist de aanvallen beter uit te spelen en de verdediging stond goed. De dames bleven gemotiveerd en dat was ook aan de stand te zien, halverwege de twee helft ging de wedstrijd gelijk op. Demi van Boxtel, speelster van de A-jeugd, scoorde een belangrijk doelpunt waardoor de stand 16-17 werd in het voordeel van PSV. Met nog 3 minuten op de klok kreeg de coach van Rapiditas twee minuten en dit moesten de dames van PSV slim uit spelen. Met een aangegeven tijd spel van de scheidsrechters haalde Joyce van de Waardenburg uit en bracht de stand op 16-18. De dames van Rapididas kregen nog de kans om het spannend te maken maar het afstand schot van de rechter opbouwster ging over. Met nog 10 seconden te spelen kreeg Demi van Boxtel de bal, stuiterde richting goal en scoorde een prachtige goal in de kruising. Hiermee werd de eindstand 16-19 in het voordeel van PSV. Grote opluchting bij de dames met het binnenhalen van deze 2 belangrijke punten.

Komende woensdag speelt dames 2 de 2e ronde van de bekercompetitie, de wedstrijd wordt gespeeld tegen White Demons uit Berkel enschot. Zij kennen elkaar van vorig seizoen in de eerste klasse en het zal een spannende wedstrijd gaan worden. Kom allen kijken, de wedstrijd wordt gespeeld om 19.30 uur in de Vijfkamp!
Tot dan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X