Heren 2 komt op gelijke hoogte met koploper Desk

Na eerder deze week nog een wedstrijd voor de Brabant Beker te hebben gespeeld tegen Tremeg. Die winnend werd afgesloten met 30-20 met als gevolgd dat de heren 2 in de kwartfinale van de beker staan. Stond afgelopen zondag weer een competitiewedstrijd op het programma, de belangrijke wedstrijd tegen de koploper Desk uit de eerste klasse Brabant werd gespeeld. Eerder in het seizoen werd er uit in Kaatsheuvel verloren en kwam een einde aan de zegereeks van bijna 1,5 jaar. Voor beide ploegen was het tevens een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap.

De wedstrijd begon voor beide partijen redelijk stroef. Het vizier stond nog niet op scherp en werd onzorgvuldig gespeeld. Gelukkig ging dit aan de kant van PSV steeds beter naar mate de wedstrijd vorderde. Aan het einde van de 1e helft kon PSV een gat slaan van 4 punten, mede door een mooi onderhandsschot in de laatste seconde van Michel de Poorter en goed afgeronde kansen van Pim Westervoort vanuit de rechterhoek. De ruststand was dan ook 13-9.

De tweede helft werd een stuk aangenamer om naar te kijken. PSV kon direct de voorsprong uitbouwen door mooie combinaties en snel aanvalspel. Het belangrijkste was misschien wel de goed gesloten dekking waardoor Desk weinig kans kreeg om terug te komen in de wedstrijd. En als daar dan een kans kwam, was er altijd nog de sta-in-de-weg Roy van den Eijnden, die gedurende de wedstrijd veel mooie reddingen verrichtte.
Enige minpuntjes in de wedstrijd waren het uitvallen Joeri Feijen, die een flinke klap op z’n neus kreeg en hevig bloedend het veld verliet, Stijn Feijen die last kreeg van zijn knie en Roy van den Eijnden die voor de tweede opeenvolgende wedstrijd een bal recht in het gezicht kreeg. Gelukkig raakten de mannen van PSV niet in de war en speelde de wedstrijd rustig uit. De eindstand werd 27-16.

Het grootste pluspunt van deze wedstrijd was het collectief waarmee PSV speelde. Van alle posities werd gescoord en er werd goed samengewerkt in de dekking. Door de overwinning neemt PSV samen met Desk de koppositie in en zal het nog een spannend slot opleveren voor het einde van de competitie.

Komende zaterdag ontmoeten de heren Tremeg nogmaals, dit maal voor de competitie in Gemert.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X