Dames 1 wint spannende uitwedstrijd

Zaterdagavond speelde de dames van PSV tegen SEW 2 uit Nibbixwoud. Eerder dit seizoen werd er thuis zeer eenvoudig gewonnen van het tweede team van SEW. Maar, zoals ze zeggen resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. De omstandigheden waren allemaal net iets anders. SEW dat de laatste weken eindelijk op stoom is stond voor aanvang van de wedstrijd slechts drie punten onder PSV. De dames waren dus gewaarschuwd.

De wedstrijd werd goed gestart, door twee doelpunten van Mendy Franken en twee doelpunten van Linda Vallen, stond er na zes minuten spelen een 1-4 voorsprong op het scorebord. Het antwoord hierop was van de sterk spelende linkshandige schutster van SEW. Zij gooide drie keer achter elkaar raak waardoor de stand weer gelijk was (4-4). Tot aan de rust hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Net voor het einde van de eerste helft is het PSV dat de ruststand bepaalt op 10-11.

In het begin van de tweede helft weten beide ploegen een aantal minuten niet tot scoren te komen. In de vierde minuut is het Linda Vallen die de 10-12 op haar naam zet. Hierna volgt zowel in de dekking als in de aanval een sterke fase van PSV. Na 8 minuten spelen staat er dan ook een 11-16 stand op het scorebord. SEW zet vervolgens hun time-out in om de focus terug te brengen. Deze time-out had het gewenste effect voor SEW. Zij kwamen drie keer achter elkaar tot scoren waardoor het verschil werd teruggebracht naar 14-16. Niet veel later werd de aansluitingstreffer gemaakt door SEW. Hierdoor was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Wat volgde was een bloedstollend spannend laatste kwartier waarbij het spreekwoordelijke kwartje beide kanten in kon vallen. Met nog vier minuten te spelen bij een stand van 21-22 is het Jaimy Franken die tegen en twee minuten tijdstraf aanloopt. Hierdoor komt SEW in een overtalsituatie te staan. Even werd gevreesd dat deze twee minuten tijdstraf PSV desastreus zou worden, maar het is Linda Vallen die in ondertal weet te scoren en een ijzersterke dekking die met een man minder slechts één doelpunt hoeft te incasseren. Dit zorgt ervoor dat PSV met een minimaal verschil op voorsprong blijft (22-23). Wat volgt zijn twee hectische laatste minuten. Het is PSV dat met de klok op 28.07 de 22-24 score op het bord zet. Vervolgens scoort SEW de aansluitingstreffer 23-24. Met nog één minuut op de klok gaat SEW over op een man-to-man dekking. Alles of niets. Hierdoor ontstaat er ruimte aan de rechterzijde van het veld waar Sara Egenberg Sindre optimaal gebruik van maakt. Met een mooi schot vanuit de hoek zorgt zij voor een kleine marge (23-25). SEW scoort echter in de snelle tegenaanval direct de 24-25. Met nog dertig seconden is het PSV dat in de aanval is. Door de man-to-man dekking van SEW is het nogal rommelig op het veld. Sara Egenberg Sindre maakt met nog twintig seconden te spelen een actie, wat volgt is een onderhands schot, dat gelukkig tussen de benen van de keepster in het doel verdwijnt. Zij bepaalt hiermee de eindstand op 24-26 en zorgt ervoor dat de twee punten mee naar Eindhoven gaan.

Komende weekend speelt zowel heren 1 als dames 1 een thuiswedstrijd in de vijfkamp. Om 19.15 speelt Heren 1 tegen Atomium ’61. Om 20.45 speelt dames 1 tegen Nieuw Heeten. De uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten werd helaas verloren dus we kunnen alle steun gebruiken om ervoor te zorgen dat de punten in Eindhoven blijven.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X