Dames 1 wint terecht van United Breda

De dames van PSV hebben zaterdagavond terecht gewonnen van het hoger geklasseerde United Breda. Voor aanvang van de wedstrijd was het United Breda dat een minimale voorsprong in puntenaantal had. In de uitwedstrijd tegen United Breda werd behoorlijk verdedigd, maar aanvallend kwamen de dames toen tekort. Dit was afgelopen zaterdag niet het geval.

Vanaf de eerste tot de laatste minuut waren het de dames van PSV die de wedstrijd domineerde, zowel aanvallend als verdedigend. De dekking stond goed en in de aanval was het vooral Mendy Franken die zeer doeltreffend was. Na een kwartier spelen stond er al een voorsprong van vijf doelpunten op het scorebord (8-3). Deze voorsprong werd richting de rust nog iets verder uitgebouwd. De kleedkamer werd opgezocht met een ruime marge (17-10).

Vorige week tegen Borhave was er ook de ruime marge met de rust (11-16). Dit bleek uiteindelijk niet voldoende voor de overwinning. Het was dan ook van belang dat deze keer wel de focus werd vastgehouden. United Breda startte de tweede helft met een gewijzigde dekking. Dit had echter niet het gewenste effect. Het is Linda Vallen die de eerste twee doelpunten van de tweede helft maakt. Hiermee kwam een comfortabele 19-10 tussenstand op het scorebord. Na een kwartier in de tweede helft is het verschil opgelopen tot elf doelpunten (24-13). Hiermee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Uiteindelijk kwam United Breda nog iets terug wat resulteerde in een 30-21 eindstand.

Door deze overwinning stijgen de dames een plekje op de ranglijst. Ze staan nu op de gedeelde vijfde plaats samen met Borhave en United Breda. Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende wedstrijd is uit op 8 maart tegen de kampioen van de eerste divisie DSS.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X