PSV HS2 doet goede zaken in de strijd om het kampioenschap

Na vorige week een belangrijke overwinning te hebben geboekt stond afgelopen weekend Swift Helmond op het programma. Op het oog een redelijk eenvoudige wedstrijd, maar in het eerste kwartier van de wedstrijd was daar weinig van te merken.
Er werden open kansen gemist, de verdediging stond niet goed en had moeite om te het spel te maken. De heren bleven mee handballen in het trage tempo van de tegenstander en het was in de eerste helft vooral aan Michel de Poorter te danken dat de schade beperkt bleef met enkele benutte break out’s en strafworpen. Aan het einde van de eerste helft kwam PSV er een aantal keer gevaarlijk uit en werd een ruststand van 9-13 bereikt.

In de tweede helft begon PSV iets scherper en werd geprobeerd om het tempo op te schroeven. Het verschil werd hierdoor iets groter, maar PSV kon niet doordrukken en grossierde weer in foute passes en slechte afronding. Gelukkig voor PSV kon Swift niet aanhaken en aan het einde van de tweede helft liep PSV door een aantal goed gelopen break out’s van Yob van der Woude uit naar een geflatteerde overwinning van 18-30.

Door het verlies van Desk op zaterdagavond tegen Apollo staat PSV nu vier punten los met nog vier wedstrijden te gaan.  PSV speelt de eerstvolgende wedstrijd 9 maart thuis tegen Orion om 14.20uur in de Tempel.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X