Heren 2 winnen na het kampioenschap wederom de beker!

Afgelopen zondag was het dan zover, de zoveelste bekerfinale voor de mannen van PSV.
In een volle sporthal in Oss stonden de bekerfinales op het programma. Zowel de dames 2 als de heren 2 moesten s’middags de bekerfinale handballen. De mannen van PSV namen het op tegen Olympia 2, die het voordeel hadden dat zij thuis speelden.
De wedstrijd begon stroef voor PSV. Je kon duidelijk merken dat er de laatste tijd weinig getraind werd en dat de scherpte bij iedereen ontbrak. Daardoor haalde PSV niet het gebruikelijk niveau van afgelopen seizoen. Gelukkig kon PSV in deze fase goed bijblijven. Aan het einde van de eerste helft liep PSV verder uit door een aantal mooi uitgespeelde aanvallen via de cirkel en een aantal breakouts.

Olympia had duidelijk moeite om PSV bij te houden en probeerde met erg fysieke acties het spel van PSV te ontregelen. Gelukkig hielden de scheidsrechters het in de hand en kon PSV gestaag de voorsprong uitbreiden. Jammer genoeg ging door het fysieke spel de kwaliteit achteruit en PSV leunde op de voorsprong, zonder zich echt bijzonder in te spannen.
Lange tijd leek keeper Roy van den Eijnden een keer een wedstrijd vol te maken zonder een bal recht in het gezicht. Maar 3 minuten voor tijd was het toch weer raak, het begint traditie te worden.
De eindstand werd 24-31 en net als bij de dames van PSV kon het feest beginnen. Voor sommige spelers als Jordi van Hout en Joeri Feijen was dit alweer de achtste bekerwinst uit acht gespeelde finales!

Komend jaar spelen de heren in de hoofdklasse en mogen zij nog 1 keer meedoen met de regionale beker.

 

Lees ook het verslag van Olympia ’89 via: https://olympia89.nl/nieuws/verslagen-bekerfinales/#.U3CEFIF_tBk

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X