Trainingsweekend Dames 1

Afgelopen weekend zijn de dames, als laatste voorbereiding, op trainingsweekend gegaan naar Valkenburg. We zijn met 15 speelsters, begeleidster Annemarie van de Laar en trainer/coach Marc van de Walle op pad geweest.

Vrijdagavond zijn we om 17.15u vertrokken vanuit Eindhoven, op weg naar onze huisjes bij Wigwamvakanties Valkenburg. We hadden 4 huisjes waar per huisje 4 meiden sliepen. Zodra alles uitgestald was zijn we op weg gegaan naar de sporthal om een wedstrijd te spelen tegen Iason dat uitkomt in de Tweede Divisie. Na een moeizame wedstrijd zijn we weer terug gegaan naar de huisjes. Hier werd de strijd om de titel ‘het slimste huisje’ geopend. Met kop en schouders waren Iris, Cindy, Yasmin en Mendy de duidelijke winnaars van het spel ’30 seconds’ en werden zo ook benoemd tot het ‘Slimste/party huisje’. Na deze grootse overwinning heeft iedereen zijn bed opgezocht om er ’s ochtends weer fris en fruitig bij te zijn.

Huisje 30 seconds

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt dat op ons stond te wachten bij de ‘Nachtegaal’ te Meerssen, zijn we aan de ochtendtraining begonnen. Tijdens de training was vooral Linda erg blij met de winkelwagen die daar in het hok gevonden werd!
‘S middags stond er een verrassingsactiviteit op het programma, zelfs Marc zou niet weten wat we gingen doen?! Wel was het duidelijk dat het iets sportiefs zou zijn. Na een korte uitleg gingen we op weg naar het eerste onderdeel. We moesten allemaal door het web, zonder de touwen of de grond aan te raken. Dit viel uiteindelijk niet mee en in het schatte van de tijd waarin we de opdracht zouden gaan voltooien hebben we onszelf ook zwaar overschat. Uiteindelijk is het na vele pogingen wel gelukt.
Op naar het tweede onderdeel: touwbrug en vlot bouwen. Hierin werd de groep in tweeën gedeeld en vanaf het begin was de strijd losgebarsten: Wie zou als eerst DROOG de overkant halen? Beide groepen gingen voortvarend van start. De groep van de touwbrug had wat opstart problemen, maar uiteindelijk hebben zij als eerst droog de overkant gehaald. Het vlot ging te water en er waren wel wat twijfels of ook deze groep de overkant droog zou halen. Uiteindelijk kwamen de 4 helden Chantal, Sara, Mirte en Eva, die wel een poging wilde wagen, helaas meer nat dan droog aan de overkant. Wel hebben ze de rest een hoop lol bezorgd!
Het laatste onderdeel was een ware uitdaging: met z’n alle de boom in voor een groepsfoto. We waren in het totaal met 15 meiden die de boom in zouden moeten. Vol durf en enthousiasme ging Stéphanie als eerst omhoog. De boom bleek na ruim een uur niet echt groot genoeg voor 15 meiden, maar iedereen is omhoog gegaan en de groepsfoto is gemaakt. Misschien niet allemaal in de boom, maar in ieder geval omhoog en dat bleek al een ware kunst! Zo hebben we een erg leuke en lachwekkende middag gehad georganiseerd door Wigwamvakanties!

Web II Vlot
Touwbrug Vlot III Boom

Na al dit vermaakt moest er weer gewerkt worden. We hebben na een heerlijke avondmaaltijd bij ‘Koningswinkelhof’ in Valkenburg, de sportschoenen weer aangetrokken voor de laatste training van het weekend. Na de training was het het vrij snel stil op het park, na een vermoeiende dag.

Zondag stond het laatste onderdeel van het weekend op het programma, we gingen op toernooi in Bocholt. Onze tegenstanders waren Marsna, Iason en Bochelt. Dit bleken 3 totaal verschillende tegenstanders te zijn, we hebben hier dan ook veel van geleerd en allerlei zaken kunnen oefenen in aanloop naar de competitie.

Vrijdag 5 september is er een laatste oefenpot tegen MHV’81. De wedstrijd start om 19.45u in de Vijfkamp.

Aankomende zondag 7 september zal dan echt gestart gaan worden met de competitie tegen de dames van Quintus 2 in Kwintsheul.

De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 13 september om 19.30u tegen DSVD in de Vijfkamp. Tot dan!

SONY DSC

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X