Dames 1 wint overtuigend van nieuwkomer D.S.V.D.

Afgelopen zaterdag speelde de dames van P.S.V. hun eerste thuiswedstrijd tegen D.S.V.D. uit Deurningen. Al vrij snel in de wedstrijd bleek dat er deze avond voor D.S.V.D. niks te halen viel in Eindhoven.

D.S.V.D. is voor de dames geen onbekende. Twee jaar geleden streden D.S.V.D., Foreholte en P.S.V. voor lijfsbehoud in de eerste divisie. Het waren uiteindelijk de dames van P.S.V. die nipt in de laatste wedstrijd de twee beslissende punten binnensleepte. Door het kampioenschap van D.S.V.D. een jaar later zijn zij echter direct weer teruggekeerd in de eerste divisie. Zaterdagavond bleek wel dat P.S.V. in deze twee jaar flink wat stappen heeft gemaakt. Fysiek en conditioneel was er een groot verschil tussen beide ploegen. Het was vooral de keepster van D.S.V.D. die er voor zorgde dat het verschil bij rust slechts vier doelpunten was (11-7).

Direct na rust was er voor de dames van D.S.V.D. geen doorkomen meer aan. Zij kwamen in het begin van de tweede helft dan ook bijna niet tot scoren. Al vrij snel loopt P.S.V. uit naar een verschil van tien doelpunten en daarmee was het verzet van D.S.V.D. gebroken. Vooral Mirte van Hout met haar goede spel en mooie schoten op doel was deze avond zeer effectief. Uiteindelijk is het Mendy Franken dat het laatste doelpunt van de avond maakte en daarmee de teller op 30 zette. Eindstand 30-17.

Volgende week speelt dames 1 wederom een thuiswedstrijd. Het zijn dan de dames van Targos/Bevo HC die op bezoek komen. Zaterdagavond om 19.30 in de Vijfkamp. Tot dan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X