Dames PSV winnen van laagvlieger Westlandia

Zaterdagavond stond voor dames 1 de uitwedstrijd tegen Westlandia op het programma. Westlandia speelde in een andere sporthal dan gebruikelijk. Bij aanvang was het dan ook nog enigszins onwennig. Het openingsdoelpunt van de avond was voor Westlandia. De aanval daarop scoorde PSV direct de gelijkmaker. Dit was het beeld van de eerste paar minuten van de wedstrijd. Vrijwel elke aanval was voor beiden ploegen een doelpunt. Dit zorgde ervoor dat er na acht minuten spelen al een 5-5 tussenstand op het scorebord stond. Een kleine omzetting in de dekking zorgde voor iets meer rust in de dekking van PSV. ook bij Westlandia kwam er in deze fase van de wedstrijd meer organisatie in de dekking. Dit zorgde ervoor dat het de gehele eerste helft spannend bleef. Het was PSV dat steeds een doelpunt uitliep en Westlandia dat vervolgens weer de gelijkmaker scoorde. Dit resulteerde in een ruststand van 15-15.

Direct na rust is het Westlandia dat, zo zou later blijken, voor de laatste keer deze wedstrijd op voorsprong kwam (16-15). Daarna is het PSV dat vier keer op een rij weet te scoren en daarmee uitloopt naar 16-19. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd is deze voorsprong uitgebouwd naar vijf doelpunten (22-27). Dit bleek later genoeg te zijn om de twee punten mee te nemen naar Eindhoven. Eindstand 27-29.

Komende zaterdag speelt dames 1 om 19.30 thuis tegen Velo. Let op!! Dit is in de Tempel. Dames 2 speelt aansluitend om 20.50 tegen Margraten. Kom allemaal naar de sporthal om te zorgen dat de vier punten in Eindhoven blijven.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X