Overwinning zorgt voor vierde plaats

Afgelopen weekend kwam nieuwkomer Velo op bezoek in Eindhoven. Voor de dames van PSV is het team van Velo bekend. In de hoofdklasse speelden zij namelijk al eerder tegen elkaar. PSV en Velo waren toentertijd gewaagd aan elkaar.

In de eerste helft van de wedstrijd is PSV duidelijk te sterk voor Velo. Na vijf minuten gespeeld te hebben staat het 3-4 voor Velo, maar daarna komt PSV langs zij en blijft het de rest van de wedstrijd op voorsprong. Door balverlies  aan de kant van Velo en een paar snelle breaks van onder andere Cindy Rooijakkers staat de stand al snel op 7-4.

Net voor de rust is het verschil dan al negen doelpunten (16-7)  en lijkt de overwinning binnen. Velo geeft zich alleen niet zo snel gewonnen en verkleint de marge. Ruststand: 16-10.

Het begin van tweede helft begint PSV goed. Weer lopen ze uit tot een verschil van negen doelpunten (21-12). Helaas wordt de stand binnen tien minuten omgebogen tot een verschil van drie. Maar verder dan drie doelpunten verschil komt Velo niet. PSV kan er weer twee punten bij optellen en staat daarmee op plek 4 in de eerste divisie.

Komend weekend staat er een Brabantse derby op het programma. Om 21.00 uur speelt PSV tegen United Breda.

De eerst volgende thuiswedstrijd is op 15 november om 19.30 uur tegen Aalsmeer.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X