Dames winnen uitwedstrijd van United Breda

Afgelopen zaterdagavond stond voor de dames van PSV de uitwedstrijd tegen United Breda op het programma.

De dames van PSV scoren het eerste doelpunt van de wedstrijd, hierna is het echter aan United Breda. Zij stomen door naar een 4-1 stand. Mede door het uitvallen van Jaimy Franken is PSV even van slag en komt United Breda tot een  6-2 voorsprong. Coach Marc van de Walle zet een time-out in om iedereen weer gefocust te krijgen. Dit heeft effect en de dames verkleinen de achterstand gestaag en weten deze achterstand zelfs om te zetten in een voorsprong. Kort voor rust zetten de dames een ijzersterke reeks in en stoten door van een 11-8 achterstand naar een 11-14 voorsprong bij  rust.

Na rust wordt er sterk geopend en wordt het verschil vergroot tot 5 doelpunten. Na 8 keer op rij gescoord te hebben zonder tegendoelpunt komt er pas weer een reactie van United Breda. Zij komen vervolgens terug tot 1 doelpunt (16-17). Maar PSV herpakt zich en maakt gretig gebruik van de ontstane ruimte in de open dekking van United Breda. Zo wordt er een voorsprong gecreëerd van 9 doelpunten . United Breda heeft nog een korte opleving aan het einde, echter is het gat reeds te groot en weten de dames de wedstrijd af te sluiten met een 23-28 overwinning. Deze overwinning was er een van het collectief, alle 14 speelster hebben hierin hun bijdrage gehad.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen FIQAS/Aalsmeer op het programma. De wedstrijd start om 19.30u in sporthal de Vijfkamp. Aansluiten speelt dames 2 hun thuiswedstrijd tegen Handbal Venlo 2.

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X