Dames 1 verliest van FIQAS/Aalsmeer

Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen FIQAS/Aalsmeer op het programma. De dames van FIQAS/Aalsmeer zijn afgelopen jaar gedegradeerd uit de Eredivisie en waren dan ook onbekend voor PSV.

PSV startte goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een 3-1 voorsprong. Wat volgt is een fase waarin PSV weinig kansen weet te creëren. Daarnaast worden de gecreëerde kansen onvoldoende benut. Dit in combinatie met weinig geluk, PSV raakt in de eerste helft maar liefst zes keer de paal of de lat, zorgt voor een minimale achterstand bij rust (10-11).

In het begin van de tweede helft is het FIQAS/Aalsmeer dat het initiatief neemt. Zij lopen via 11-16 uit naar een ruime voorsprong van zeven doelpunten (14-21). Op dat moment lijkt de wedstrijd zo goed als gespeeld, maar niks is minder waar. Het is Mendy Franken die vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de aansluitingstreffer scoort (22-23). Op dit moment was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. FIQAS/Aalsmeer scoort vervolgens wat de marge weer op twee doelpunten brengt. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd is het Linda Vallen die een penalty weet te forceren. Deze wordt vervolgens feilloos binnengeschoten (23-24). Aan de andere kant wordt echter ook een penalty toegekend aan FIQAS/Aalsmeer. Ook deze werd benut waardoor de twee punten uiteindelijk naar FIQAS/Aalsmeer gingen. Eindstand 23-25.

Volgende week speelt dames 1 op zondag de verre uitwedstrijd tegen Borhave.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X