Dames 2 pakt slechts één punt na spannend duel

Afgelopen zaterdagavond stond er voor dames 2 een pittige wedstrijd op het programma. Een wedstrijd tegen een nieuwkomer in de competitie, HandbaL Venlo 2. Aan eerdere uitslagen te zien zijn de dames van HandbaL Venlo 2 erg goed in scoren, wat hen waarschijnlijk een snelle tegenstander maakt. Desalniettemin waren de dames van PSV 2 overtuigd om een goede wedstrijd neer te zetten in eigen huis. Na een goede start van PSV 2, waarbij de verdediging als een huis stond bleef het scoren van Handbal Venlo uit. Hierdoor kon PSV de leiding nemen en een voorsprong van vier doelpunten bemachtigen. Met deze voorsprong werd er gerust (11 – 7).

HandbaL Venlo had in de rust een duidelijke oppepper gehad waardoor zij al snel de aansluitingstreffer scoorde bij een stand van 11-10. Bij 16-16 scoorde Handbal Venlo zelfs de gelijkmaker. Mede door een aantal prachtige reddingen van Lisa Klok wist PSV drie minuten voor het einde van de wedstrijd weer op een kleine voorsprong te komen (18-16). Helaas werd er onnodig balverlies geleden aan de kant van PSV waardoor HandbaL Venlo 2 wederom de aansluitingstreffer wist te scoren (18–17). Nog 30 seconde op de klok en minimale voorsprong in het voordeel van PSV 2; 18 – 17. HandbaL Venlo 2 besluit om een zeer offensieve man-to-man-dekking te spelen in de laatste aanval van PSV 2, die op dat moment slechts met vijf man in het veld stond. De bal verdwijnt over de zijlijn en dit is de laatste kans voor HandbaL Venlo om de gelijkmaker te scoren. PSV 2 wil dit koste wat kost voorkomen waardoor er een speelster van Handbal Venlo wordt afgestopt. Voor deze actie krijgt de speelster van PSV een 2-minuten tijdstraf en een vrije worp tegen. Nog één seconde op de klok, een vrije worp voor HandbaL Venlo en nu nog slechts vier man in het veld voor PSV. Snel worden de vier langste speelsters in het veld gezet om deze vrije worp te kunnen blokken. Na een slimme actie van HandbaL Venlo, het overspelen van de bal naar een speelster naast het blok van PSV, wordt er in deze laatste seconde tijdens het afgaan van de zoemer nog eenmaal gescoord door HandbaL Venlo. Hierdoor eindigt de wedstrijd na een discutabel einde in een gelijkspel van 18-18. Er is tot de laatste seconde gestreden door het gehele team, maar helaas is er een puntje verloren gegaan in de strijd.

Volgende week wordt er om 20.30 gespeeld uit tegen NOAV. Voor de wedstrijd van dames 2 speelt Heren 1 van PSV eveneens in Susteren tegen NOAV. Deze wedstrijd start om 19.00 uur in de Reinoudhal, Reinoud van Gelderstraat 61, Susteren.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X