Dames 2 wint belangrijke wedstrijd

Zaterdagavond stond er weer een belangrijke wedstrijd voor dames 2 op het programma, tegen de dames 1 van MBDE de Sprint. Geen onbekende tegenstander voor de dames van PSV, maar wel een tegenstander waar de dames het wel eens moeilijk tegen gehad heeft. Aangezien de dames van PSV afgelopen week met maar één punt verloren van NOAV waren de dames extra gemotiveerd om de punten zaterdag in Eindhoven te houden.

Met een goede concentratie en samenspel begonnen de dames van PSV de eerste helft sterk. De verdediging stond goed en er lag genoeg ruimte voor het lopen van breaks waar de dames van PSV volop gebruik van maakte. Maar de dames van MBDE de Sprint gaven niet zomaar op en door het goed uitspelen van aanvallen bleef de voorsprong voor de dames van PSV minimaal. Aan het einde van de eerste helft gaan de twee teams de rust in met een minimale voorsprong voor PSV (6-5).

In de tweede helft lijken de rollen even omgedraaid. Door veel balverlies van PSV kunnen de dames van MBDE de Sprint veel breaks lopen. Maar echter door een goede omschakeling van PSV en slechte afronding weten de dames van MBDE de Sprint hier weinig doelpunten uit te halen. De dames van PSV lukt het wel om de bal in het doel van MBDE de Sprint te krijgen waardoor de score na ongeveer 10 minuten spelen op 10-7 komt te staan. Helaas lukt het de dames van PSV de tweede helft niet om de bal zorgvuldig rond te spelen waardoor er veel onnodig bal verlies ontstaat. Maar door veel ruimte op de cirkel en een goed spel van Esly Franken weet PSV de voorsprong uit te breiden wat uiteindelijk een winst van 18-13 in het voordeel van PSV oplevert.

Aankomende zaterdag 6 december spelen de dames 2 van PSV een uitwedstrijd in Rijen om 19:15 tegen  RHV.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X