Dames winnen van koploper Klink Nijland/Kwiek

In een spannende wedstrijd waarin beide teams elkaar geen duimbreed toegaven weten de dames van PSV de wedstrijd winnend af te sluiten met het kleinst mogelijke verschil. Het wordt 21-20.

De dames van PSV weten vooraf dat dit een pittige wedstrijd zal gaan worden. Klink Nijland/Kwiek heeft namelijk pas eenmaal verloren en staan dan ook fier aan kop in de eerste divisie. Met dit gegeven start PSV goed, er wordt gelijk geopend met 2 doelpunten.  Klink Nijland/Kwiek heeft gelijk een antwoordt klaar en trekt de stand weer in evenwicht. Hierna is het initiatief aan PSV en zij weten op een voorsprong van 3 doelpunten te komen, mede dankzij goed keeperswerk van doelvrouw Eva Pinero Gonzalez. Hierna neemt Klink Nijland/Kwiek een time-out om het tij proberen te keren. PSV weet echter tot de rust een verschil van 2 doelpunten te behouden, zo wordt er gerust met een 9-7 stand.

In de rust wordt er aangeven scherp te blijven en met net zoveel durf en gretigheid te spelen. De opening is voor Klink Nijland/Kwiek dat de aansluitingstreffer maakt. Hierna blijft, tot lang in de tweede helft, de stand nagenoeg in evenwicht. Met nog 5 minuten op de klok weten de dames van PSV op een verschil van 3 doelpunten te komen. De wedstrijd is echter nog niet gespeeld. Klink Nijland/Kwiek scoort weer en met nog 30 seconden op de klok krijgen zij een penalty en komt PSV in ondertal te staan. Nog 20 seconden uitspelen om de winst binnen te halen, dit blijkt te lukken! In een spannende en rommelige slotfase weten de dames met 21-20 te winnen van de koploper.

Komende zaterdag 6 december wordt er weer thuis gespeeld tegen de nummer 3, Virto/Quintus 2. De wedstrijd start om 19.40 uur in sporthal de Vijfkamp.

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X