Dames 1 kansloos ten onder tegen Virto/Quintus 2

Zaterdagavond speelde dames 1 een thuiswedstrijd tegen Virto/Quintus 2. Voor aanvang van de wedstrijd wisten de dames dat dit een zware wedstrijd ging worden. De dames van Quintus hebben namelijk pas drie wedstrijden verloren deze competitie.

Tot 7-7 gaat de wedstrijd gelijk op. Dan maakt PSV een aantal fouten, waardoor Quintus optimaal gebruik kan maken van hun snelle tegenaanval. Quintus scoort vier keer achter elkaar en loopt uit naar 7-11. Het is aan doelvrouw Eva Piñeiro Gonzalez te danken dat het gat in deze periode van de wedstrijd slechts beperkt blijft tot vier doelpunten. Net voor rust wordt de achterstand nog verkleind tot drie doelpunten (10-13).

Begin tweede helft is de inspiratie bij PSV totaal verdwenen. Er wordt gegrossierd in afspeelfouten, te snelle en onzorgvuldige afronding. Dit zorgt ervoor dat PSV pas in de twaalfde minuut in de tweede helft voor het eerst weer weet te scoren (11-18). Dan is het vervolgens Quintus dat vijf keer achter elkaar het net weet te vinden. De achterstand is op dat moment opgelopen tot twaalf doelpunten (11-23). Met nog tien minuten op de klok neemt Quintus wat gas terug. Dit zorgt ervoor dat de achterstand nog enigszins verkleind kan worden. In de resterende tijd weet PSV nog acht keer te scoren, tegenover één doelpunt van Quintus. Dit zorgt ervoor dat de wedstrijd eindigt met een stand van 19-24.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X