Dames 2 verliest opnieuw de wedstrijd in de eerste helft

Afgelopen zaterdagavond stond voor dames 2 de uitwedstrijd tegen R.H.V 1 op het programma. Dit team uit Rijen staat op dit moment op een 4 plaats en het zou dus geen gemakkelijke wedstrijd worden. Na een overwinning van vorige week tegen de dames van MBDE de Sprint was PSV wel gebrand om ook in deze wedstrijd punten te pakken.

Helaas begon de wedstrijd rommelig aan de kant van PSV: door veel balverlies en te snelle aanvallen wist R.H.V al vrij snel in de wedstrijd een gat te creëren door veel breaks te lopen. De dames van PSV hadden moeite met de snelle tegenaanvallen, waardoor het verschil alleen maar groter werd. De dames uit Eindhoven wisten wel een aantal keren een mooie aanval op te zetten die goed werd uitgespeeld en Lisa Klok had een paar mooie reddingen.  Helaas was dit niet genoeg om met een goed gevoel de rust in te gaan: er werd gerust met 17-8 in het voordeel van R.H.V 1.

Voor de gasten uit Eindhoven was het al snel duidelijk dat de aanvallen zorgvuldiger gespeeld moesten worden zonder balverlies zodat R.H.V hier geen gebruik van kon maken. Dit hebben de dames van PSV ook goed opgepakt en ze hebben er alles aan gedaan om er weer een wedstrijd van de maken. Na een stand van 20- 9 begon PSV aan de inhaalslag: de aanvallen werden slimmer uitgespeeld en door minder balverlies kwam de thuisploeg ook minder tot scoren. Langzaam werd de achterstand verkleind met een verschil van vijf doelpunten. De dames van PSV voelde dat er misschien nog wel een puntje te halen viel en hebben er als team voor gevochten om de achterstand zo klein mogelijk te houden, gezien ze de tweede helft duidelijk sterker waren dan de thuisploeg uit Rijen. Met nog een paar minuten op de klok lukte het PSV helaas niet om de achterstand nog kleiner te maken. PSV kan wel stellen dat ze het in de eerste helft verloren hebben, de tweede helft was in het voordeel van de dames uit Eindhoven. Een goede tweede helft bracht de eindstand op een 27-24 in het voordeel van R.H.V 1.

Aankomende zaterdag speelt dames 2 een thuiswedstrijd in de Vijfkamp om 19.45 tegen Marsna. De dames kunnen alle support goed gebruiken, tot zaterdag!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X