PSV houdt het hoofd cool en wint van DSVD

Afgelopen zaterdag stond de verste uitwedstrijd voor de dames van PSV op het programma. De tegenstander was het gepromoveerde DSVD uit Deurningen. DSVD stond met 14 punten onder PSV (16 punten) op de ranglijst. Het was voor PSV belangrijk om te winnen en aan te blijven haken bij de top 3.

DSVD opende de wedstrijd meteen met een doelpunt, waarop PSV twee keer scoort. Lange tijd gaat het gelijk op en loopt de score uit via een 3-3 gelijkstand naar een 7-9 voorsprong voor PSV. Vlak voor rust scoort DSVD in het fluitsignaal maar deze goal wordt afgekeurd (12-13).

In tegenstelling tot vorige week tegen Quintus 2, weten de dames van PSV wel meteen te scoren na de rust. Daarna gaat het weer lange tijd gelijk op. Door een goed staande dekking en een uitstekend keepende Eva Peneiro Gonzalez weten de dames rustig te blijven en DSVD continu voor te blijven.

Vijf minuten voor tijd wordt het nog even spannend en loopt DSVD uit naar 23-20. Maar PSV houdt het hoofd cool en weet met goed opgezette aanvallen toch nog zes keer te scoren en uiteindelijk te winnen met 24-26.

Topscorer was Stéphanie Schampaert met 11 doelpunten.

Komende week speelt PSV uit tegen Targos/Bevo om 20.00 uur in Panningen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas weer na de vakantie op 3 januari.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X