PSV Dames 1 neemt punt mee uit Panningen

De dames moesten zaterdag aantreden tegen de dames van BEVO HC. Zij hadden voor aanvang van de wedstrijd 1 punt meer behaald in de voorgaande wedstrijden. Het was dan ook van groot belang om niet te verliezen. Uiteindelijk werd er na een turbulente wedstrijd gelijk gespeeld met 27-27.

BEVO HC begint sterk aan de wedstrijd en weet vrijwel alle doelpogingen om te zetten in doelpunten. Zo staat er na een kwartier gespeeld te hebben al een 13-8 voorsprong voor BEVO HC op het scorebord. Bij deze stand zet Marc van de Walle een time-out in om voornamelijk de dekking scherper te krijgen. In het tweede deel van de eerste helft verliest PSV, BEVO HC niet verder uit het oog en zo gaat er gerust worden bij 16-11 stand.

Begin tweede helft weet BEVO gelijk de voorsprong weer te vergroten naar 6 doelpunten. PSV weet in het spoor van BEVO te blijven maar komt niet dichterbij. In de time-out wordt besloten om de dekking volledig om te gooien en dit blijkt zijn vruchten af te werpen. Langzaam kruipen de dames van PSV dichterbij. Met nog 1 minuut op de klok zijn zij BEVO genaderd tot 1 doelpunt (27-26). BEVO krijgt bij deze stand een penalty en heeft de kans de wedstrijd te beslissen, keepster Anouk Manders weet echter de penalty en de rebound te stoppen. Met nog 45 seconden op de klok hebben de dames de kans om nog een punt mee te nemen naar Eindhoven. Cindy Rooijakkers weet een goed uitgespeelde aanval te benutten en de resterende tijd is voor BEVO te kort. Zo wint PSV duidelijk een punt in een spannend eind.

Wij wensen u prettige kerstdagen en goede jaarwisseling en zien u graag op 3 januari om 19.40 uur in de Vijfkamp. Dan komt hekkensluiter Nieuwegein op bezoek in Eindhoven.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X