Dames 1 verliest belangrijke wedstrijd tegen Fortissimo

Zondagmiddag traden de dames van PSV aan tegen Fortissimo uit Cothen. Dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden was van tevoren bekend. De dames van Fortissimo stonden voor aanvang van de wedstrijd met één punt meer net boven PSV. Het was dus een wedstrijd van groot belang.

Bij aanvang van de wedstrijd leek het alsof de dames van PSV nog niet helemaal wakker waren. Vooral op de sterke afstandsschoten van de opbouwers van Fortissimo had PSV geen antwoord. Dit zorgde ervoor dat er na slechts een paar minuten gespeeld te hebben al een 6-1 achterstand op het scorebord stond. Vanaf dat moment komt er iets meer organisatie in de dekking van PSV. Dit zorgt ervoor dat Fortissimo minder makkelijk tot scoren komt. Hierdoor kan PSV iets inlopen. Net voor rust weet Stephanie Schampaert de aansluitingstreffer te scoren (12-11). Door twee fouten aan PSV zijde is het echter Fortissimo dat vervolgens nog twee keer het net weet te vinden. Dit zorgt voor een ruststand van 14-11.

In de tweede helft blijft het verschil lange tijd nagenoeg hetzelfde. Het lukt PSV niet om in te lopen. Tot 24-20 blijft het verschil beperkt tot vier doelpunten. Daarna is het verzet echter definitief gebroken. Met een aantal eenvoudige doelpunten weet Fortissimo uit te lopen naar een eindstand van 30-20.

Volgende week speelt Dames 1 thuis tegen Westlandia. De wedstrijd start om 19.40 uur in sporthal de Vijfkamp.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X