PSV wint nipt van laagvlieger Westlandia

Het leek erop dat de dames van PSV een gemakkelijke wedstrijd tegemoet zouden gaan. Althans dat zou op papier zo moeten zijn. De tegenstander Westlandia heeft dit seizoen nog maar 6 punten weten te behalen. Zij staan dan ook op de 13e plek en dat betekent: de degradatiezone.

De dames van PSV staan op een veilige zesde plek en willen graag meedoen aan de nacompetie. Dit weekend was de eerste wedstrijd, in een reeks van zes, om nog kans te maken op een periodetitel. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 31-30.

Al snel staat het 5-2 in het voordeel van PSV en na een kwartier heeft PSV al tien keer gescoord. Daarna stagneert het een beetje en weet Westlandia een aantal keer snel achter elkaar te scoren. Dit is vooral te wijten aan de snelle tegenaanval en het nog niet klaarstaan in de dekking. Westlandia maakt daar dan ook gretig gebruik van (12-11).

PSV weet niet meer uit te lopen en het verschil blijft in de rust dan ook maar 2 doelpunten (18-16). Aan het scorend vermogen van PSV ligt het dan ook niet. Achttien doelpunten is een prima gemiddelde. Het schort ‘m in de dekking. Westlandia weet met veel wissels en inlopen van de hoeken toch steeds de verdediging te passeren.

Als het 20-20 staat, komt Westlandia zelfs nog één keer langs zij en moet PSV nog alle zeilen bijzetten om de score om te buigen. Dit lukt en als het dan weer 29-27 staat, komt Westlandia nog één keer op gelijke hoogte (29-29). Het lukt PSV om nog twee keer te scoren en dat blijkt net genoeg te zijn voor de winst.

Eindstand: 31-30.

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X