Dames 1 wint Brabantse derby

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 de Brabantse derby tegen United Breda. Na de carnaval was niet iedereen top fit en er speelde hier en daar dan ook een ‘verkoudheidje’ op. Gelukkig was de carnaval de dames van Breda ook niet ontgaan, wat het een eerlijke strijd maakte.

PSV startte slecht aan de wedstrijd. Dit resulteerde al vrij snel in een 0-4 achterstand. Pas na ruim vijf minuten spelen is het Linda Vallen die voor het eerste doelpunt zorgt. Langzaamaan komt dan de doelpuntenproductie van PSV op gang. Vooral Cindy Rooijakkers is in de eerste helft erg productief. Dit resulteert uiteindelijk in een kleine voorsprong bij rust (14-12).

In de tweede helft starten de dames van PSV, in tegenstelling tot de eerste helft, wel fel. Dit zorgt ervoor dat zij uitlopen naar een stand van 17-13. Het is echter vervolgens United Breda dat vier keer weet te scoren en daarmee de stand weer gelijk weet te trekken. Bij een stand van 19-17 krijgt PSV een twee-minuten tijdstraf. Dit was voor United Breda de kans om wederom dichterbij te komen. Deze kans laten zij echter onbenut, in tegenstelling zelfs. Via drie break-outs weet PSV uit te lopen naar 22-17. Hiermee was het verzet van United Breda gebroken. Beide ploegen scoren vervolgens om en om wat ervoor zorgt dat de wedstrijd eindigt met een 29-24 stand. Dit zorgt ervoor dat de dames van PSV nog volledig meedoen in de strijd om de vierde periodetitel. Komende week spelen zij uit tegen Aalsmeer.

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X