4 punten in de strijd tegen degradatie!

Voor Dames 2 van PSV is elke wedstrijd belangrijk in de strijd tegen degradatie. Gelukkig wisten de dames de laatste 2 wedstrijd allebei te winnen, waardoor er nu even opgelucht adem gehaald kan worden.

Twee weken geleden stond er voor de dames een uitwedstrijd tegen Handbal Venlo op de planning. In Eindhoven eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, dus wellicht dat er punten te halen vielen. PSV begon goed aan de wedstrijd: de verdediging stond als een huis, waardoor Handbal Venlo moeilijk tot scoren kwam. Echter, de aanval van PSV was zwak: balverlies en gemiste kansen zorgde voor een vertekend beeld. Handbal Venlo kwam ondanks de goede verdediging van PSV op voorsprong (5-3). Na 15 minuten gespeeld te hebben, begon de aanval beter te lopen en wist PSV hun kansen wel af te maken. Door goed uitgespeelde aanvallen en mooie breaks van Maggie Lombarts lukte het PSV uit te lopen tot 5-11. Handbal Venlo wist nog net voor rust nog een doelpunt te scoren, waardoor er werd gerust met een score van 6-11, in het voordeel van PSV.
PSV speelde ook in de tweede helft een goede wedstrijd. De verdediging bleef goed dicht en vanuit hier konden goede aanvallen uitgespeeld worden. Met  goed keeperswerk van Lisa Klok konden de dames van PSV verdiend de twee punten mee naar Eindhoven nemen. Eindstand: 13-24.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen NOAV op het programma, weer een belangrijke in de strijd tegen degradatie. Het scoreverloop in de wedstrijd ging gelijk op. Er werd om en om gescoord. Verdedigend ontbrak er wat felheid, waardoor er uiteindelijk gerust werd met een score van 10-11 in het voordeel van NOAV.
In de rust werd er op gehamerd fel te beginnen en te werken vanuit een goede verdediging. Helaas hebben de dames van PSV aan het begin van de tweede helft een mindere fase en weten ze de eerste 10 minuten nauwelijks tot score te komen. Dit resulteert in een achterstand van 6 doelpunten. Vanaf dat moment verandert het wedstrijdbeeld: de dames beginnen te knokken voor elk punt en weten langzaam terug te komen in de wedstrijd. PSV komt weer gelijk en uiteindelijk wordt de wedstrijd gewonnen met een stand van 22-21.

Aanstaande zondag speelt dames 2 een belangrijke wedstrijd tegen de dames van De sprint. Als deze wedstrijd gewonnen wordt, zet PSV een grote stap in de richting van handhaving. De wedstrijd wordt om 13.00 uur gespeeld in Sporthal De Peelhorst, Sint Jozefstraat 70, in Deurne. Toeschouwers zijn van harte welkom!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X