Dames weten geen vuist te maken tegen sterk Borhave

Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen zaterdag was het vertrouwen groot. Mede door de thuiswinst op Borhave, enkele weken geleden in de reguliere competitie werd er vol vertrouwen aangetreden. PSV komt echter geen moment in de wedstrijd en Borhave overklast PSV volledig wat zorgt voor een 20-28 verlies.

Gesteund door het in grote getalen aanwezige publiek weet PSV de score nog wel te openen, daarna is het initiatief aan Borhave wat gelijk een 1-5 voorsprong pakt. Hierna weet PSV iets terug te komen in de wedstrijd, echter wordt de eerste helft nooit spannend. PSV mist te veel kansen en laat het na te scoren. Wat maakt dat Borhave redelijk rustig de eerste helft kan uitspelen. Zo gaan beide teams rusten bij een stand van 7-12.

In de rust wordt geprobeerd het tij te keren, in de tweede helft blijkt dit echter niet te lukken. PSV heeft een collectieve off-day, daardoor overklast Borhave de dames van PSV op alle fronten. In de tweede helft komt PSV nog wel tot op 3 doelpunten van Borhave (15-18). Hierna krijgt PSV een twee minuten straf en weet Borhave één ruk uit te lopen naar een voorsprong van 7 doelpunten. Hiermee is het defensief, als dat er al was, definitief gebroken. Eindstand 20-28.

Enige lichtpunt in de wedstrijd is de score van de jeugdige Kelly Rooijakkers, dat het een begin mag zijn en er nog vele doelpunten mogen volgen!

Zondag spelen de dames tegen Fortissimo in Cothen om 14.00u. De volgende thuiswedstrijd is 11 april om 19.30u in de Vijfkamp tegen Targos/Bevo.

Tot dan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X