Slechte afronding nekt dames PSV

Zondag 29 maart stond de derde wedstrijd van de nacompetitie op het programma, tegen Fortissimo. Afgelopen woensdag werd er tegen Borhave een niet al te beste wedstrijd neergezet. De dames waren er dan ook op gebrand om deze wedstrijd anders aan te pakken. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er gretig gespeeld. Vooral de dekking stond in de beginfase van de wedstrijd erg goed. Dit zorgt ervoor dat Fortissimo na 10 minuten spelen pas drie doelpunten heeft weten te maken. De score op het bord is dan echter 4-0. Dat er na tien minuten nog geen doelpunt voor de dames van PSV is gevallen is volledig aan hen zelf te danken. De ene kans was nog groter dan de andere, maar keer op keer bleek de keepster van Fortissimo een heuse sta in de weg. Bij een stand van 5-0 is het Mendy Franken die het eerste doelpunt voor PSV maakt. Dit betekend echter geen ommekeer in de wedstrijd wat er voor zorgt dat er na een half uur spelen slechts zeven keer is gescoord door PSV. Dit in tegenstelling tot Fortissimo dat hun kansen wel volledig benut. Dit resulteert in een ruststand van 14-7.

De taak voor de tweede helft was dan ook duidelijk. De kansen afmaken en fel blijven verdedigen. Dit lukt aanvankelijk goed. Het is PSV dat direct na rust twee keer weet de score en daarmee het gat weet te verkleinen tot vijf doelpunten. Kleiner dan vijf doelpunten wordt het verschil echter niet. Het scoreverloop in de tweede helft gaat gelijk op, wat uiteindelijk resulteert in een 32-24 eindstand.

De volgende wedstrijd is op 11 april thuis in de Vijfkamp tegen Targos Bevo HC.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X