Dames 1 openen seizoen met ruime overwinning

De start van de wedstrijd was wat moeizaam en er werd vanaf beide kanten moeizaam gescoord, na een sterk slot in de eerste helft wordt er gerust met een stand van 14-5. Dit verschil wordt in de tweede helft vast gehouden wat leidt tot een 27-17 overwinning.

Aangezien het de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen is met aan PSV Handbal zijde veel nieuwe gezichten, werden alle speelsters voorgesteld aan het publiek door voorzitter Chretien Linssen. Nadat beide teams het publiek begroet hadden, kon de eerste wedstrijd van een hopelijk mooi en succesvol seizoen in de Eerste divisie van start gaan.

In het begin gaat het scoren van beide partijen moeizaam en er worden veelvuldig kansen gemist. Dit resulteert in een 2-1 tussenstand na 10 minuten. Hierna weten de dames een voorsprong te pakken van 6 doelpunten halverwege de eerste helft. Van hieruit komt FIQAS/Aalsmeer nog iets terug, echter vanuit een solide dekking met sterk keeperswerk van Dunja Jetten daarachter  wordt het laatste deel van de eerste helft de voorsprong uitgebouwd tot 9 doelpunten bij rust (14-5).

In de rust wordt duidelijk aangeven dat de wedstrijd, ondanks de riante voorsprong, nog niet gespeeld is. FIQAS/Aalsmeer probeert er alles aan toe doen om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken en het gat te dichten. Even weten ze het verschil te verkleinen naar 6 doelpunten, echter laten de dames het hier niet bij zitten en geven nog eens gas wat maakt dat de eerste wedstrijd gewonnen wordt met een ruime winst: 27-17.

De kop is er af en de eerste twee punten zijn binnen. Volgende week spelen de dames wederom thuis tegen United Breda om 20.00 uur in de Vijfkamp.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X