Dames 1 wint overtuigend van Targos Bevo Hc

Zaterdagavond speelde de dames van PSV tegen het laag geklasseerde Targos Bevo Hc. Dat dit geen garantie was voor een overwinning werd vorige week duidelijk toen PSV een punt verspeelde tegen het tot dan toe nog puntloos onderaan staande Velo. Het was dus duidelijk dat deze week scherper geacteerd zou moeten worden. Het is Bevo dat het eerste doelpunt weet te scoren. Dit is echter het enige moment in de wedstrijd dat Bevo op voorsprong staat.

In de eerste helft is het PSV dat het spel maakt. Vooral in de dekking worden er weinig kansen weggegeven. Dit zorgt ervoor dat Bevo in de eerste helft maar vijf maal scoort. PSV daarentegen scoort vanuit alle posities van het veld. Dit zorgt ervoor dat PSV gaat rusten met een riante voorsprong (17-5).

Met zo’n riante voorsprong is het belangrijk om scherp te blijven. Cindy Rooijakkers scoort direct na rust twee keer en bouwt daarmee de voorsprong uit naar 19-5. Bevo komt echter beter in de wedstrijd. Zij laten het verschil ook niet groter worden en lopen zelfs nog iets in. Uiteindelijk weten beiden ploegen in de tweede helft 13 keer te scoren wat zorgt voor een 30 – 18 eindstand. Door deze overwinning stijgt PSV naar de derde plaats op de ranglijst.

Volgende week speelt PSV op zondag de uitwedstrijd tegen Borhave, dat momenteel de ranglijst aanvoert.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X