In bloedstollende wedstrijd pakt dames 1 punt bij koploper Borhave

Voorafgaand aan de wedstrijd had Borhave nog geen puntverlies geleden en konden zij bij winst alleen aan kop komen. PSV Handbal en Borhave doen de gehele wedstrijd weinig voor elkaar onder en zo is het 60 minuten een bloedstollende strijd voor de winst. Uiteindelijk worden de punten gedeeld: 22-22.

De opening van de wedstrijd is voor Borhave, zij komen gelijk op een 2-0 voorsprong, PSV laat het verschil echter niet verder oplopen en haakt aan. Na een kwartier spelen weet Borhave het verschil toch verder uit te breiden naar een verschil van 3 doelpunten. Kort voor rust wordt het nog net 12-10 waardoor Borhave in zicht blijft.

In de rust wordt er op gehamerd dat er zeker wat te halen valt en dat punten mee naar Eindhoven genomen kunnen worden. Deze boodschap is aangekomen en na 6 minuten in de tweede helft heeft PSV de achterstand omgebogen in een 12-14 voorsprong. Borhave weet het verschil te dichten, maar door uitstekend keeperswerk van Dunja Jetten lopen zij niet uit. Zo blijft de laatste 20 minuten de stand in evenwicht. Met nog 4 minuten op de klok weet PSV op 20-21 te komen. Dit ruikt naar een overwinning, Borhave scoort echter de gelijkmaker en met nog minder dan 1 minuut op de klok zelfs de voorsprong van 22-21. PSV heeft nog voldoende tijd om een aanval op te zetten, Luca Bontjer komt uitstekend vrij aan de cirkel en scoort de gelijkmaker! Eindstand 22-22.

Komende zaterdag komt Fortissimo op bezoek in Eindhoven, de wedstrijd begint om 20.50 uur. Tot dan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X