Dames 1 verliest nipt van Fortissimo

Zaterdagavond speelde Dames 1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Fortissimo uit Cothen. Fortissimo is voor de dames van PSV altijd een lastig te kloppen tegenstander. Voor aanvang van de wedstrijd was het puntverschil tussen Fortissimo en PSV slechts één. Het belang van de wedstrijd was dan ook duidelijk.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en binnen een mum van tijd stond er een 3-0 voorsprong op het bord. Deze voorsprong wordt zelfs nog verder uitgebreid en na 8 minuten staat er al een 5-1 stand op het scorebord. Daarna is het echter Fortissimo dat vijf keer achter elkaar weet te scoren en daarmee te achterstand weet om te buigen in een minimale voorsprong (5-6). PSV pakt de draad echter weer op en gaat met een kleine voorsprong de rust in (12-10).

In de tweede helft start PSV in ondertal waar Fortissimo gretig gebruik van maakt. Zij scoren direct de aansluitingstreffer en niet veel later is de wedstrijd weer in evenwicht (12-12). Dit blijft lange tijd in de wedstrijd zo, het is Kelly Rooijakkers die na 20 minuten in de tweede helft een penalty binnen schiet en daarmee de stand op 17-17 brengt. Fortissimo weet vervolgens drie keer achter elkaar tot scoren te komen, waardoor het gaatje 5 minuten voor het einde van de wedstrijd 3 doelpunten wordt. PSV probeert nog wat het kan, de tijd is echter te kort om het geslagen gat nog goed te maken. Net voor het einde van de wedstrijd is het Luca Bontjer, dat de eindstand bepaalt op 22-23. Met dit dure puntverlies zakt PSV naar de zesde plek op de ranglijst.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Foreholte op het programma. De wedstrijd wordt om 20.30 uur gespeeld in De Tulp in Voorhout.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X