Dames PSV herpakken zich en winnen eenvoudig van AJ Sports/Hellas

Zaterdagavond speelde de dames van PSV de thuiswedstrijd tegen AJ Sports/Hellas. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen.

Direct bij aanvang van de wedstrijd begonnen de dames van PSV erg gretig. De wedstrijd van vorige week tegen Foreholte was weinig succesvol en dit moest deze week worden goed gemaakt. Hilke Weijs opende de score met een mooi doelpunt vanuit de hoek. Niet veel later wordt ook de 2 en de 3-0 op het bord gezet.

Het spel van PSV was ten opzichte van vorige week een verschil van dag en nacht. Er werd geknokt voor elke bal en vooral verdedigend stond het collectief erg sterk. Na bijna een kwartier spelen staat er een 6-1 voorsprong op het bord. Daarna weet Hellas echter een aantal keer te scoren, maar verder dan 6 doelpunten bij rust komen ze niet. Dit zorgt ervoor dat beiden teams gaan rusten met een 10-6 tussenstand.

Belangrijk was dat het goede verdedigingsspel van de eerste helft werd doorgezet in de tweede helft. Dit lukt goed. De score wordt direct verder uitgebouwd naar 12-6. In de tweede helft komen de dames van Hellas geen enkel moment dichterbij. De voorsprong van 4 doelpunten bij rust wordt steeds iets verder uitgebouwd. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een duidelijke overwinning voor PSV (23-15). Dit positieve resultaat moet worden meegenomen naar de komende weken. De komende vier wedstrijden zijn allemaal uitwedstrijden, met als eerste de wedstrijd tegen VZV. VZV staat op dit moment op de 8ste plaatst op de ranglijst met slecht één punt minder dan PSV. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X