Verslag Jeugdkamp 2016

In het weekend van 17, 18 en 19 juni heeft het jeugdkamp plaatsgevonden. Met maar liefst een zestigtal enthousiaste kinderen en begeleiding vertrokken we naar Someren-heide. Dit enthousiasme werd al snel minder toen de eerste regenbui de fietsers verraste. De jongere kinderen kwamen gelukkig droog aan op de kamplocatie en konden meteen beginnen met een kleurwedstrijd.

Alle tekeningen zorgden voor een mooi versierde hal. De allermooiste tekeningen waren van Selina en Rick. Ondertussen kwamen de eerste fietsgroepen aan en was het tijd om de bedden op te dekken en droge kleding aan te trekken. Toen iedereen een slaapplaats gevonden had werd er verzameld in de hal en werd de leiding voorgesteld. Vervolgens vond het eerste spel plaats, het maken van een mascotte voor het avondspel. De meest uiteenlopende mascottes werden gebouwd, waaronder zelfs het hele huis van Up en de toren van Rapunzel. ’s Avonds werd er in het groot Disneytriviant gespeeld onder het genot van een broodje knak. Toen de ogen van iedereen dichtvielen was het tijd om naar bed te gaan.

De volgende morgen was iedereen weer vroeg uit te veren voor het ontbijt. Vervolgens vertrokken de groepen voor een speurtocht met onderweg allemaal Disneyvragen. Na 2 uur wandelen en (voor sommigen) wat blaren verder gingen we lekker lunchen. Daarna snel omkleden om te kunnen starten met de ‘vieze’ spellen. Niemand deinsde terug voor vlasjoelen of vlatwister.

Helaas was er een ongeluk op de buikschuifbaan, waardoor iemand helaas een tijdje niet kan handballen. Na de vieze spellen was het tijd voor het avondeten. ’s Avonds stond een bosspel op het programma, rennend en zoekend erachter komen welk Disneyfiguur je bent. Iedereen vond het erg leuk en rende zo hard mogelijk om snel alle figuren gevonden te hebben. De boswachter vond het bosspel minder leuk en daarom zijn we na één ronde gestopt. Ondertussen hadden Pim en Geert gezorgd voor een mooi kampvuur waar me met zijn allen bij konden zitten. Na een kopje soep en heel wat chips en snoep verder was het tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend was het na het inpakken van de spullen en de ochtendgymnastiek tijd om naar huis te gaan. Zo kwamen we rond half 3 weer terug op de Oude Bossche Baan en kon iedereen na het vinden van zijn spullen naar huis. Alle leiding kijkt moe maar voldaan terug op een super kamp en hoopt dat iedereen volgend jaar weer mee gaat. Dan zal het thema niet Disney zijn, al zijn Woody, Jessie en Tijgerlelie er wel weer bij.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X