Voorbereiding Dames 1 afgesloten met een geslaagd teamweekend

Zaterdagochtend vertrok de gehele dames 1 selectie naar Gendringen om een weekend flink te klimmen, klauteren en vooral plezier te maken en elkaar eens te leren kennen buiten het handbalveld. Na omgekleed te hebben en kennis gemaakt te hebben met Tom, onze begeleider voor het weekend, gingen we het park in. De groep werd door Fred in tweeën gedeeld: Groep 1: Maggie, Hilke, Renske, Gieke, Stéphanie, Lisa en Mendy. Groep 2: Sanne, Dunja, Luca, Kelly, Chantal, Linde en Jaimy.  Hier hebben we het ‘moeras’ gespeeld, waarbij samenwerking erg van belang was, gelijk werd al de toon gezet, over hoe belangrijk winnen is, groep 1 probeerde groep 2 op valse wijze te verslaan… Groep 1 won, echter niet door toe doen van hen, maar door de hulp van Sanne, hé?!

3    4

Vervolgens lopen met een A-stijlage, tijd voor groep 2 om de stand weer in evenwicht te brengen, zonder al te veel moeite liep groep 2 heen en weer en zo was het 1-1.

5

Nu werd er echt om creativiteit gevraagd van beide groepen. Opdracht: bouw een katapult, wie vervolgens in 5 pogingen de bal het verste schoot won. Groep 1 bleek hier echt voor in de wieg gelegd. Tom zei zelfs: Zo’n goede katapult heb ik nog nooit gezien, dit terwijl groep 2 toch behoorlijk wat last bleek te hebben van de dwarsbalk in hun vluchtweg. Resultaat 2-1 voor groep 1.

7  6

Nu kwam er een echt spannend onderdeel: kratstappelen, opdracht was simpel; wie bouwt de hoogste toren. In groep 1 waren Renske en Gieke de echter durfals zij zetten een serieus resultaat neer van 18 kratten!! Aan groep 2 de uitdaging om dat te overtreffen hier ging Chantal en Jaimy een poging doen. Uiteindelijk bleek Jaimy de hoogste toren te hebben gebouwd met 19 kratten. Niet iedereen kwam geheel ongeschonden uit de strijd, wel wisten we weer wat meer over iedereen.

8  9  10

Als laatste onderdeel van de dag voor de strijd: op en neer met de catamaran, brug op, brug af en terug in de boot. Groep 1 begon voortvarend en zij bereikte als eerste de brug, echter kwam groep 2 hier sterk achteraan, nog voor dat de laatste van groep 1 de brug op was, lag Linde al in het water om de boot weer gereed te leggen voor de rest van de groep. Resultaat: groep 2 wint en groep 1 heeft het nakijken.

12 13

Tijd om te douchen en ons klaar te maken voor de BBQ en het kampvuur. We mochten douchen bij V.V. Gendringen. Na het douchen moest toevallig het eerste voetballen en zo hadden de dames mooi wat om te kijken…

Tijdens het avondprogramma heeft het hele team nader kennis gemaakt met elkaar, door volop te kletsen en een aantal kennismakingsspelletjes, vervolgens werd de avond afgesloten om te gaan slapen.

1  2

Zondagochtend een heerlijk ontbijtje met ECHT Duitse kaiserbroodjes om vervolgens te gaan wandklimmen en abseilen in allerlei vormen!

14

Al met al was het een top weekend, erg geslaagd geweest en hierna zijn we zeker klaar voor de competitie.

Daarna is het zaterdag zover, de start van de competitie! Kom allemaal de dames aanmoedigen en kijken hoe het team eruit ziet voor het seizoen 2016-2017. De wedstrijd start om 19:00 in de Vijfkamp tegen Foreholte.

Tot dan!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

X