Overlijdensbericht: Toon Schillemans

Afgelopen woensdag op 4 maart hebben wij het droevige bericht ontvangen dat oud-speler, scheidsrechter, vrijwilliger én erelid Toon Schillemans op 74-jarige leeftijd is overleden.

Het mag duidelijk zijn dat Toon veel voor PSV Handbal heeft betekend. Dit was zijn club. Na een actieve handbalcarrière van maar liefst 54 jaar – en een al net zo lange carrière als scheidsrechter – was het afgelopen september tijd om Toon als erelid te benoemen. Een titel die hij meer dan verdiend heeft.

Als bondsscheidsrechter heeft Toon ons altijd enorm geholpen; hiervoor is hij in 2015 zelfs onderscheiden met de Gouden Fluit. Na vijftig jaar trouwe ‘dienst’ ontvang je deze van het NHV.

Daarnaast was Toon ook vrijwilliger als het ging om het werven van nieuwe leden. Met name jeugd aanzetten tot sport, en dan met name handbal, vond hij belangrijk. Tot vorig jaar is hij dan ook druk bezig geweest met het geven van clinics op diverse basisscholen in Eindhoven. Dankzij hem kunnen we weer rekenen op groei van onze leden. Kortom een geweldige ambassadeur voor PSV Handbal.

Alsof dat nog niet genoeg was, liep hij ook elke maand achter de papierwagen van Cure. Als vereniging halen wij oud papier op in de wijk om zo geld in te zamelen voor de club. Geen doos was te zwaar; ‘Het is toch weer een heerlijke work-out’, aldus Toon. En dat op 74-jarige leeftijd!

Het valt ons daarom allemaal zwaar dat we veel te vroeg afscheid moeten nemen van Toon. We wisten al langer dat hij ziek was, maar uiteindelijk is het toch nog snel gegaan. We wensen zijn familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Uit respect voor Toon en alles wat hij voor onze vereniging heeft betekend, willen we vanavond 1-minuut stilte in acht nemen bij de start van de wedstrijd van dames 1.

Hieronder nog het overlijdensbericht namens de familie:

Laat een reactie achter

X