PSV Handbal gaat samenwerking aan met trainer Dirk Loose

De dames A van PSV Handbal speelt komend seizoen onder leiding van trainer Dirk Loose (23). De club wil uitkomen op het hoogste (landelijke) niveau voor de jeugd en heeft daarmee het team aangemeld voor de jeugddivisie. Voor verdere ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden is ervaring op dit niveau belangrijk. Maar met Dirk Loose als trainer, het huidige team en de nodige versterking is dit een groep met veel potentie. 

Trainer Dirk Loose bij de AaseeCup 2018

De in Breda woonachtige Loose begon op zijn zeventiende al met training geven. Daarnaast heeft hij zelf ook altijd gehandbald bij HV United Breda. “Ik ben begonnen als jeugdtrainer aan de jongenskant bij United Breda. Dat heb ik vier jaar gedaan. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar dames 1 van OHC.” Na een uitstapje van een jaar is Loose weer teruggegaan naar United Breda waar hij trainer/coach werd van dames 1 dat uitkwam in de tweede divisie. “Ondertussen heb ik ook nog de meiden OUD van Handbalschool Brabant getraind. Dit zal ik ook komend seizoen blijven doen. Bij De Handbalschool werken we met Brabantse talenten, die de ambitie hebben om een tophandbalster te worden. Bij PSV Handbal kom ik veel speelsters tegen, met wie ik bij De Handbalschool heb samengewerkt.” Loose geeft aan dat hij erg enthousiast is: “Ik kijk er ontzettend naar uit om aan de slag te gaan. Het is een mogelijkheid om het werk van De Handbalschool voort te zetten op clubniveau”.  

Laat een reactie achter

X