Jeugdtrainingen mogen weer starten!

Beste jeugdleden en ouders,

Waarschijnlijk hebben jullie afgelopen dinsdag allemaal in de persconferentie van Mark Rutte gehoord dat jeugdleden t/m 18 jaar, onder bepaalde voorwaarden, weer mogen starten met trainen!

Dit is natuurlijk goed nieuws, maar ook een uitdaging om dit samen voor elkaar te krijgen volgens de geldende richtlijnen.

De F-, E- en D-jeugd mogen trainen op de buitenvelden. Ook de C-, B- en A-jeugd mag weer starten met de training maar moet wel 1.5 meter afstand houden tijdens de training.  Dit zal dus wel een aangepaste manier van trainen zijn, waar de trainers rekening mee zullen houden.

Het bestuur heeft vergaderd en met de jeugdtrainers overleg gehad, en is tot het volgende plan gekomen:
–     De trainingen zullen starten na de meivakantie, in de week van 4 mei.
–     Het trainingsschema zal volgende week worden gemaakt, dus dit volgt nog. We houden hierbij rekening met het feit dat er niet te veel personen per veld mogen staan. Belangrijk is ook dat kinderen 1.5 meter afstand houden van de train(st)er!
–     Daarnaast mogen ouders niet aanwezig zijn tijdens de training! Breng je kind naar de training en zet je kind af buiten de poort. Wacht ook buiten de poort (in je auto of bij de fiets) bij afloop van de training, en houdt dan ook afstand van andere ouders.
–     De jeugdtrainers zullen 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn om de poort te openen. Breng kinderen dus ook niet te vroeg, om te voorkomen dat iedereen te dicht bij de poort staat te wachten.
–     De kleedkamers en kantine zijn tijdens de training gesloten. Kinderen dienen volledig omgekleed, in sportkleding en met sportschoenen naar de training te komen. Natuurlijk is er wel altijd iemand aanwezig die de kleedkamers kan openen indien dit noodzakelijk is (bijvoorbeeld bij een blessure of als iemand naar het toilet moet).
–     Zorg dat ieder kind een eigen drinkfles heeft.

Wij verzoeken elke ouder dringend om zijn of haar kind(eren) van bovenstaande regels op de hoogte te brengen, want alleen dan kunnen de trainingen goed verlopen. Zoals Rutte zei in zijn toespraak: ‘alleen zo krijgen we op een verantwoorde manier meer bewegingsruimte in de anderhalvemetersamenleving, letterlijk en figuurlijk’.
Na ongeveer 2 weken zullen we evalueren hoe de trainingen gaan en of iedereen zich aan de regels houdt.

Mochten er nog vragen zijn, stel deze dan gerust aan het bestuur via psvhandbal@handbal.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur PSV handbal

Laat een reactie achter

X