Update jeugdtrainingen van start

Beste jeugdleden, ouders/verzorgers en jeugdtrainers,

Waarschijnlijk hebben jullie 21 april allemaal in de persconferentie van Mark Rutte gehoord dat jeugdleden t/m 18 jaar, onder bepaalde voorwaarden, weer mogen starten met trainen. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar ook een uitdaging om dit samen voor elkaar te krijgen volgens de geldende richtlijnen. Nu zijn de trainers van PSV bereid om de draad weer op te pakken, maar dat vergt wel de nodige aanpassingen. 

Het is belangrijk dat we onderstaande richtlijnen met z’n allen strikt opvolgen. Zowel in het belang van de kinderen/ouders als voor onze trainers. Lees dit bericht daarom zorgvuldig door en bespreek het als ouder met je zoon of dochter die weer gaat trainen. Voor de verschillende leeftijdscategorieën gelden andere regels. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken. 

Praktische informatie
– De trainingen zullen starten vanaf 5 mei (zie trainingsschema onderaan).
– De trainingstijden zijn wat verkort, zodat we iedereen binnen de beschikbare tijden kunnen laten trainen en er ruimte is om te wisselen van trainingsgroepen.
– De kleedkamers en kantine zullen gesloten blijven. Natuurlijk is er wel altijd iemand aanwezig die de kleedkamers kan openen indien dit noodzakelijk is (bijvoorbeeld bij een blessure of als iemand naar het toilet moet). Ook is er een EHBO-kist aanwezig.  
– Er is naast de trainers en kinderen ook een Corona-coördinator aanwezig op het terrein die toeziet op de handhaving van de regels. Luister naar zijn/haar aanwijzingen en volg deze op. Doe je dat niet, word je vriendelijk verzocht het terrein te verlaten. 
– Zorg dat jij of je zoon of dochter al in sportkleding naar de buitenvelden komt. Er is namelijk geen toegang tot de kleedkamers.
– Zorg dat jij of je zoon of dochter altijd een eigen drinkfles en bal meeneemt naar de training.  
– Voor en na de training wordt gevraagd om de handen te ontsmetten (wij regelen desinfectiegel).  
– Ouders mogen niet aanwezig zijn tijdens de training. Uiteraard mag jij je zoon of dochter afzetten bij de poort. Maar kijken naar de training zit er helaas niet in. Ook bij het ophalen van jouw zoon of dochter wordt verwacht dat je buiten de poort blijft. Wacht bij je auto of fiets.
– Voor ouders/verzorgers geldt ook dat we groepsvorming moeten voorkomen. Denk ook, tijdens het wachten buiten de poort, aan de 1,5 meter-regel. 
– Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang naar de training. Zo voorkomen we grote groepen voor de ingang. 
– De trainers zullen 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn om de poort open te maken en de sporters toe te laten. Zij moeten dan bij elkaar op de door trainers aangewezen plekken wachten, totdat ze de velden mogen betreden. 
– De sporters moeten direct na afloop van de training het terrein verlaten. Als er meerdere groepen tegelijk trainen zorgen de trainers onderling dat de groepen gefaseerd het terrein verlaten.    
– We moeten altijd voorkomen dat de verschillende trainingsgroepen met elkaar vermengen / met elkaar in contact komen voor, tijdens of na de trainingen. Vandaar dat we tussen de trainingen een wisseltijd van 15 minuten aanhouden.
– Bij het gebruik van de beachvelden tegelijkertijd wordt alleen het voorste en het achterste veld gebruikt, zodat er voldoende afstand blijft tussen de groepen (het middelste veld blijft ten alle tijden vrij!).  

Richtlijnen protocol NHV
In grote lijnen zijn de regels voor iedereen hetzelfde. Regels die betrekking hebben op een bepaalde leeftijdscategorie vind je verderop in het bericht. Nogmaals deze regels gelden voor iedereen (!):

– Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
– Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen klachtenvrij is dan mag jouw zoon of dochter weer sporten.
– Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
– Ga voordat je naar de training komt, naar het toilet. 
– Was voor de training nog eens extra goed je handen met water en zeep (20 seconden-regel).
– Doe dit ook na de training als je thuiskomt. 
– Douche thuis en niet op de sportlocatie.
– Schud geen handen.
– Vermijd het aanraken van het gezicht.

Regels F-, E- en D-jeugd
De jongste jeugd hoeft in principe geen afstand van elkaar te houden en kan op een normale manier trainen. De 1,5-meter afstand geldt wel met betrekking tot de trainer.

Regels C-, B- en A-jeugd
De oudere jeugd moet zowel naar de trainer als naar elkaar 1,5-meter afstand houden. Om deze reden trainen deze teams altijd op een heel veld. Voor deze jeugd geldt dus wel dat ze rekening moeten houden dat er geen normale handbaltraining mogelijk is. De afgesproken regels voor de oudere jeugd voor de trainingen zijn:

– Houd altijd 1,5-meter afstand!
– Alleen oefeningen met eigen bal. Het is dus niet toegestaan over te gooien naar elkaar.
– Er mag op de goal gegooid worden, maar er mag geen keeper in de goal staan om de ballen tegen te houden.
– Verdedigen is niet toegestaan. 
– Alle attributen die tijdens de training worden gebruikt (pionnen etc.) worden enkel door de trainer verzet en na de training schoongemaakt.

Wij verzoeken elke ouder dringend om hun zoon of dochter van bovenstaande regels op de hoogte te brengen, want alleen dan kunnen de trainingen goed verlopen. Zoals Rutte zei in zijn toespraak: ‘alleen zo krijgen we op een verantwoorde manier meer bewegingsruimte in de anderhalvemetersamenleving, letterlijk en figuurlijk’. Na ongeveer 2 weken zullen we evalueren hoe de trainingen gaan en of iedereen zich aan de regels houdt.

Mochten er nog vragen zijn, stel deze dan gerust aan het bestuur via psvhandbal@handbal.nl


Met vriendelijke groet,

Bestuur PSV handbal

Laat een reactie achter

X