Nieuwe maatregelen coronavirus

Beste leden en ouders,

Afgelopen dinsdag heeft er een nieuwe persconferentie plaatsgevonden waarin de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus zijn aangekondigd.
Helaas betekent dit dat handbal voor een groot deel weer wordt stilgelegd.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste nieuwe maatregelen voor het handballen:
– Wedstrijden zijn vanaf 14 oktober 22.00 uur niet meer toegestaan. Dit geldt zowel voor de jeugd als voor senioren.
– Jeugd tot 18 jaar mag wel trainen, maar dus ook geen wedstrijden. Eventueel kunnen zij wel onderling trainingswedstrijdjes spelen. Iemand van 18 jaar die nog A junior is, mag blijven trainen met de juniorgroep.
– Boven de 18 jaar mag alleen individueel of in vast teamverband van maximaal vier personen gesport worden. Een groep van personen moet onderling anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar in acht nemen.
– Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in sportaccommodaties.

Dit betekent dat alleen de jeugdtrainingen, na de herfstvakantie van volgende week, nog doorgaan. De overige trainingen van de senioren en alle wedstrijden worden geannuleerd. Deze maatregel geldt in ieder geval t/m het weekend van 8 november.
Natuurlijk is elk team vrij om te kijken of er mogelijkheden zijn om een andere manier (samen) te sporten, maar wel volgens de geldende regels van het RIVM: voor personen van 18 jaar en ouder betekent dit dus in groepjes van maximaal 4 personen, met onderling 1.5 meter afstand. In een zelfstandige ruimte geldt een maximum van 30 personen, maar dus ook steeds op 1.5 meter afstand.
Kijk voor meer informatie op de website van het NHV of ‘Protocol verantwoord sporten’ van het NOCNSF.

Jeugdtrainingen:
De jeugdtrainingen gaan dus door. Douches en kleedkamers zijn gesloten, dus kom in sportkleding naar de training.
Het is nog steeds niet toegestaan om als ouder te blijven kijken tijdens de training: er zijn geen toeschouwers welkom in de zaal. Meestal trainen er 2 teams tegelijk, waardoor er altijd 2 train(st)ers in de zaal aanwezig zijn. Mocht er maar 1 team trainen, dan staat het bestuur toe dat er 1 ouder in de zaal aanwezig is als verantwoordelijke, zodat bij een calamiteit (bijvoorbeeld blessure) de train(st)er er niet alleen voor staat. Het bestuur verzoekt aan alle jeugdtrain(st)ers indien zij alleen trainen, hierover een afspraak te maken met een ouder van het team.
De train(st)er zal na de training als laatste de zaal verlaten.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op met 1 van de bestuursleden of mail naar psvhandbal@handbal.nl

Het is aan ons, het is aan ons allemaal. Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Wees die realistische Nederlander die opstaat en zijn verantwoordelijkheid neemt als het erop aankomt. En dat is nu. Dank u wel. (Rutte, d.d. 13 oktober 2020).

Bestuur PSV HandbalLaat een reactie achter

X