• Naar aanleiding van de oplopende corona cijfers heeft de overheid afgelopen weekend aangescherpte maatregelen ingevoerd die in ieder geval tot 19 december zullen gelden.

  De belangrijkste gevolgen voor PSV Handbal staan hieronder:

  • het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar
  • 1,5 meter afstand houden is weer verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar
  • sportlocaties, zowel binnen als buiten, dienen om 17:00 uur te sluiten

  Mondkapjes:

  Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het verplaatsen binnen de accommodatie (kantine, kleedkamer, toiletten, etc.). Het mondkapje mag af tijdens de warming up en tijdens het sporten (wedstrijd of training). In de kantine mag het mondkapje af nadat je aan een tafel plaats hebt genomen.

  1,5m:

  Overal houden we 1,5m afstand. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen. Jongeren tussen 13 en 17 jaar hoeven geen afstand te houden tot elkaar. Tijdens de sportactiviteiten hoeft geen afstand gehouden te worden.

  Sluitingstijd om 17:00 uur:

  Kantine, kleedkamers, toiletten en douches sluiten net als de accommodatie om 17:00 uur.

  • Het streven is om zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan. Voor alle wedstrijden die na 17:00 uur eindigen, proberen wij een oplossing te vinden. Na een eerste inventarisatie lijkt dit voornamelijk betrekking te hebben op de wedstrijden van de senioren, met name DS1, DS2, HS1 en DA1. Met deze teams wordt overlegd wat de mogelijkheden zijn. Bij de jeugd kunnen, met uitzondering van 2 wedstrijden van DB1 en DC2 op 11 december, alle wedstrijden gespeeld worden. Met de tegenstanders van DB1 en DC2 wordt geprobeerd de wedstrijden te verplaatsen naar een ander tijdstip. Als dat echt niet lukt, zullen die wedstrijden geannuleerd worden volgens het daarvoor geldende protocol van het NHV. Houd er hoe dan ook rekening mee dat de locatie om 17:00 uur sluit, dus iedereen dient dan buiten te zijn.
  • Aangezien alle trainingen na 17:00 uur beginnen, zijn tot nader order alle trainingen afgelast. Het bestuur bekijkt alternatieve mogelijkheden maar de haalbaarheid daarvan hangt af van meerdere factoren (beschikbaarheid zaal, beschikbaarheid trainers etc.). Zo gauw als we meer weten, zullen we dit communiceren.

  De eerder aangekondigde maatregelen blijven onverminderd van kracht:

  • Geen publiek aanwezig bij amateursport en betaalde sport (zowel trainingen als wedstrijden).
  • Behalve de sporters krijgen alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn toegang tot de zaal. Denk hierbij aan zaalwacht, scheidsrechters en coaches.
  • Per team is 1 coach en 1 teambegeleider toegestaan.
  • Van de bezoekende teams (uit spelend dus) mogen bovendien de rij-ouders plaatsnemen op de tribune of in de kantine, met inachtneming van de geldende maatregelen (1,5m afstand, vaste zitplaats, coronatoegangsbewijs verplicht). Wij verzoeken met klem om het aantal rij-ouders tot een minimum te beperken!
  • Een geldig coronatoegangsbewijs blijft verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar die de publieke binnenruimtes (zoals zaal, kantine, kleedkamers, toiletten etc.) wil betreden.